U svakom kvartu ljeti otvoren 1 vrtic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljetna dežurstva pulskih vrtica mnogim su roditeljima nužno zlo ukoliko ne mogu koristiti godišnji odmor i provesti ljeto s djecom ili nemaju baka servis. Vec godinama se roditelji žale i pitaju koliko je uopce dobro dijete seliti u drugi vrtic koji je dežuran tijekom ljeta i u kojem rade odgajateljice na koje dijete nije naviklo.

Stoga im je lani ravnateljica Predškolske ustanove Djecji vrtici Pula izašla ususret i u dežurnim vrticima organizirala rad jedne od odgajateljica iz vrtica koji djeca polaze, da bi im adaptacija na novu sredinu bila lakša. Ove godine stvari stoje još bolje.

- Po planu za ljetni rad, sve naše predškolske ustanove trebale su biti otvorene do 15. srpnja, nakon cega je vecina trebala biti zatvorena do rujna. Medutim, cini se da naši roditelji ipak uspijevaju koristiti godišnji odmor tijekom ljeta pa su neki vrtici vec zatvoreni jer u njima nije bilo djece. Ostali koji rade zatvorit ce svoja vrata po planu, a ljetna smo dežurstva ovaj put organizirali na nacin da u gotovo svakom pulskom kvartu ostaje otvoren jedan vrtic, tako da se djeca ne sele iz svojih maticnih ustanova, što je puno sretnije rješenje i za njih i za roditelje, objasnila je Kovacevic.

Tijekom ljeta ce tako raditi stari vrtic Padulj na Velom Vrhu te vrtici Centar, Monte Zaro, Veruda i Izvor, a u njima je organiziran rad 34 skupine od moguce 62. Cijena boravka djece u vrticu tijekom ljetnih mjeseci se ne mijenja pa ce roditelji mjesecno i dalje placati oko 650 kuna ako je dijete boravilo u vrticu, odnosno 325 ukoliko je bilo odsutno iz vrtica tijekom mjeseca.

Kovacevic je istaknula da se maksimalno pokušalo ici naruku roditeljima, no još uvijek se ne zna tocan broj djece koja ce u iducih mjesec i pol dana koristiti usluge vrtica. Naime, isti je sistem rada organiziran tijekom novogodišnjih i uskrsnih blagdana, ali je u vrticima bilo jako malo djece.

Ravnateljica Djecjih vrtica Pula dodala je da su svi vrtici koji nastavljaju s radom klimatizirani i imaju dvorište u kojem ce djeca provoditi vrijeme u jutarnjim satima, prije velikih vrucina, a isto ce tako sudjelovati u svim njima primjerenim programima koji ce se održavati u gradu ukoliko budu organizirani u primjereno vrijeme. (Patricija SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter