U sunčanom Rovinju pjenušac za "dan poslije"

(N. O. RADIĆ)
(N. O. RADIĆ)

Prohladno, no suncem okupano jutro prvog je dana Nove godine, izmamilo na ulicu i središnji Trg maršala Tita, mnoge Rovinjce ali i grupe gostiju. Na trenutke je riva, preplavljena zabundanim gostima nalikovala na zimsku turističku sezonu, ili novootvorenu destinaciju. Srećom, i po goste i po nas, da su ugostiteljski objekti - a riječ je o onima upravo i baš na trgu bili otvoreni, pa su gosti (i mi) imali gdje popiti topli čaj ili vino. Jer je sve ostalo po staroj tradiciji i užanci bilo zatvoreno.

Dobra je novost bio i besplatan pjenušac, pojačan mini sendvičima sa slanim sardonima ili bakalarom te dodatkom slatkih zalogajčića kolača panetonea. Sve to moglo se degustirati par minuta prije podne pa je sve u svemu pokušaj ponavljanja dočeka bio uspješan. Dakako, svoj obol ovom uličnom događanju i susretanju dali su i glazbenici "Duo Bane i Nikola" koji su svirali i pjevali sve od Claptona do Rolling Stonesa.

Dakle, blagdanska je Kuća o batani, i ove godine pohvatala konce i omogućila mjesto druženja, koje će potrajati sve do 6. siječnja. Već sutra na trgu i za blagdanskim stolom Kuće o batani moći će se kušati lovačka kuhinja, koju će dakako uz "batanovce" pripremati članovi Lovačkog društva Rovinj predvođeni glavnim kuharom Ivanom Bertonjom. Kako saznajmo na meniju će se naći lovački gulaš s njokima i trgancima. Neće izostati ni dobre muzike, pa se za dopodne najavljuje nastup sastava "Noćne ptice", a poslijepodne i dua "The bills".

Nedjelja je u znaku događaja pod nazivom "Kalandraka na rovinjski (podrazumijeva frigane ribe ili lignje), nastup Limene glazbe grada Rovinja na nedjeljnoj matineji, a popodne dua "Eligio & Boris". Posljednji je dan blagdanskih događanja u Kući o batani zakazan za utorak, kada će manifestaciju zatvoriti u gastro dijelu tripe s palentom i prigodni kolač, odnosno u onom glazbenom Butemola in canto pjevači i solisti, te Biba & Vlado. (N. O. RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter