U šumi kraj Červara sprema se - Ptičji park

Anđelina i Bernard sa Riom, Lorom i Tiagom (Elio VELAN)
Anđelina i Bernard sa Riom, Lorom i Tiagom (Elio VELAN)

Bernard ima životni san - osnovati Ptičji park! San se postupno pretvorio, odnosno prerastao u plan jer su Porečan Bernard Kranjec i njegova supruga Anđelina, rodom iz Višnjana, nedavno dobili od hrvatske države na petogodišnji najam tri hektara šume u okolici Červara gdje će smjestiti tridesetak volijera u kojima će udomiti više od 200 vrsta ptica, egzotičnih i autohtonih. Trenutno se on i žena brinu o šest papiga od kojih su s njih tri došli na porečku rivu - Tiago, Rio i Loro. Ostatak ptičje zajednice stići će ulaganjem, odnosno kupnjom.

Bernard pregovara s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj, a ima snažnu podršku Istarske županije i Grada Poreča koji su prepoznali originalnost projekta parka namijenjenog pticama koji bi pridonio prepoznatljivosti porečke turističke destinacije. Bernard i Anđelina zajednički rade na tom projektu, dodaje Anđelina da ih uz ljubav prema pticama vezuje i vjera i volja za rad jer životni san zahtijeva popriličnu dozu snage i dosljednosti. Dok čekaju na svoj park, papige Tiago, Loro i Rio provode dane na porečkoj rivi gdje Bernard i Anđelina prikupljaju donacije. Ljudi prolaze i stanu pred simpatične papige, slikaju se i po volji ostavljaju koji novčić.

Obitelj Kranjec cijelu će sezonu provesti na porečkoj rivi, strpljivo će skupljati dobrotvorne priloge, istovremeno uključili su se u web mrežu pa priloge skupljaju i tim kanalom. Kaže Bernard da je korak do realizacije životnog sna. Neka mu je sa srećom; i koristimo priliku Porečane pozvati na rivu, da uživaju u igrama pričljivih papiga. Uzgred, bijeli Rio pogledao je novinara i predložio: "Idemo na kupanje". Sve što želite znati o projektu ptičjeg parka naći ćete na email adresi [email protected]. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter