U sudaru vlakova ozlijeđeno 10 osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U željezničkoj nesreći koja se jučer popodne dogodila kod Carevdara ozlijeđeno je 10 osoba, a za sada je utvrđeno da strojovođe oba vlaka nisu bili pod utjecajem alkohola i da je zbog uzbrdice i loših vremenskih uvjeta teretni vlak proklizao i stao te je tada na njega naletio putnički vlak.

Sudar se dogodio oko 17 sati na dionici pruge između Križevaca i Koprivnice kod Carevdara kada su zbog uzbrdice i loših vremenskih uvjeta kotači lokomotive teretnog vlaka proklizili i on je stao te je na njega naletio putnički motorni vlak, izvijestili su jutros iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Dodali su da se provodi daljnje kriminalističko istraživanje da bi se utvrdio uzrok te nesreće.

Prilikom sudara strojovođa putničkog vlaka i kondukter u vlaku te sedam putnika lakše su ozlijeđeni, a 54-godišnja putnica je teže ozlijeđena.

Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u koprivničkoj bolnici, a strojovođa putničkog vlaka i teže ozlijeđena putnica zadržani su na liječenju.

Utvrđeno je da strojovođe putničkog i teretnog vlaka nisu bili pod utjecajem alkohola.

Teretnim vlakom broj 45.906, koji je na liniji Rijeka – Koprivnica u 24 vagona prevozio ugljen, upravljao je 47-godišnjak iz Koprivnice.

U putničkome motornom vlaku broj 2.353, koji je s dva putnička vagona vozio između Križevaca i Koprivnice, bilo je 13 putnika. Vlakom je upravljao 49 -godišnji strojovođa iz Vrbanovca.

Očevid na mjestu događaja, po nalogu općinskog državnog odvjetnika, obavili su križevački policajci i vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Željeznički promet na dionici pruge između Križevaca i Koprivnice bio je zatvoren od 17.10 do 0.44 sati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter