U sudaru vlakova blizu Pretorije 20 teško ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva prigradska vlaka sudarila su se u četvrtak ujutro u Južnoafričkoj Republici blizu Pretorije, u vrijeme najjačeg prometa, objavili su predstavnici željeznice i hitnih službi.

"Nije riječ o frontalnom sudaru, nego se vlak zabio u kompoziciju ispred sebe, na istoj pruzi", rekla je Lillian Mofokeng, glasnogovornica željeznice, u razgovoru za postaju ENCA.

"Zasad nemamo informacija da je itko poginuo", rekla je. "Između 150 i 200 ljudi je lakše ozlijeđeno, a 20 je teško ozlijeđenih. Strojovođa vlaka koji se zaletio u drugu kompoziciju u kritičnom je stanju i helikopterom je prevezen u bolnicu", rekao je Johan Pieterse, glasnogovornik hitne službe, na mjestu događaja u razgovoru za agenciju France Presse.

"Većina stradalih su odrasli, ali ima i znatan broj djece. Pobrojali smo ih barem 50 među ozlijeđenima", dodao je.

Jedan od vlakova je stajao u stanici kada se drugi iz još nepoznata razloga zabio u njega sa stražnje strane. Oba su vozila u Pretoriju. Sudar se dogodio blizu stanice Atteridgeville.

Više od 90 posto prigradskih vlakova u Južnoj Africi starije je od 50 godina, a najnoviji su iz 1986. U takvom su stanju da se nerijetko kvare između dviju stanica. Usto su dobar dio željezničke mreže i sustav signalizacije zastarjeli i hitno trebaju obnovu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter