U sudaru ozlijedeni hrvatski školarci, vozac uhicen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozac autobusa, koji je prevozio djecu iz Hrvatske, uhicen je u Velikoj Britaniji zbog sumnje da je skrivio prometnu nesrecu u Berkshireu, dok su školarci nakon pružene lijecnicke pomoci nastavili u zamjenskom autobusu put prema Oxfordu, objavilo je u utorak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Kako je za Novi list kazao casnik za vezu Thames Valley Police, koja je nadležna za ovo podrucje, radi se o djeci iz Isusovacke klasicne gimnazije u Osijeku.

Britanska policija potvrdila je da je pomoc djeci pružena na mjestu nesrece i da nitko nije prevezen u bolnicu. Organizatori su osigurali zamjenski autobus i djeca su nastavila put prema Oxfordu, doznaje se u MVPEI-ju.

U ministarstvu navode da 43-godišnji vozac, koji je uhicen zbog sumnje u opasnu vožnju, nije kontaktirao hrvatsko veleposlanstvo u Londonu niti je zatražio konzularnu pomoc.

Kako prenosi BBC, vozac autobusa koji je prevozio hrvatske školarce uhicen je nakon što se sudario s tegljacem u Berkshireu, izmedu mjesta Blewburya i Streatleya.

Prema policiji, u autobusu je bio 41 putnik, medu njima 36 tinejdžera, a 20 ih je pretrpjelo lakše ozljede. Ozlijedeni, u dobi od 14 do 16 godina, prebacena su u osnovnu školu u obližnjem Streatleyu gdje im je pružena pomoc. Neka od njih imaju posjekotine po licu, navodi BBC.

Vozac autobusa sam je pozvao hitnu pomoc i na mjesto nesrece stigao je helikopter i dva vozila hitne pomoci. Vozac kamiona nije ozlijeden, prenosi BBC.


Podijeli: Facebook Twiter