U sudaru ozlijeđena trojica mladića iz Labina

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

U prometnoj nesreći koja se jutros u 6.55 sati dogodila na cesti Rijeka - Pula u blizini Plomina dvojica Labinjana, L. V. (38) i B. D. (36), lakše su ozlijeđena, a za N. H. (35), također iz Labina, još nije poznato je li lakše ili teže ozlijeđen. Oni su se zajedno sa S. B. (26) iz Labina nalazili u teretnom vozilu fiat ducato pulskih oznaka kojim je upravljao L. V. iz smjera Pule prema Rijeci kada je u njih udarilo vozilo mercedes švicarskih nacionalnih oznaka kojim je prema Puli upravljao 24-godišnji I. D. iz Zagreba.

Naime, mercedes se kretao prema Puli kada je vozač izlaskom iz oštrog zavoja udesno zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem te je mercedes prešao na suprotnu kolničku traku. Tada je iz smjera Pule naišao fiat ducato u kojem su bila četvorica Labinjana pa je mercedes prednjim lijevim dijelom udario u prednji lijevi dio fiata koji se odbio, udario u plastični stupić kraj ceste i vratio na kolnik.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač mercedesa I. D. u vrijeme nesreće upravljao pod utjecajem od 0,63 grama alkohola po kilogramu tjelesne težine te mu je policija privremeno oduzela vozačku dozvolu, a vozač fiata, L. V., bio je potpuno trijezan. U vozilu mercedes nalazio se kao putnik i P. N. (28) iz Zagreba koji je kao i S. B. (26) iz Labina, putnik u fiat ducatu, prošao bez ozljeda. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter