U sudaru na Ipsilonu 4 ozlijeđenih, krivac zaspao?

Ipsilon je zbog očevida bio blokiran dva sata
Ipsilon je zbog očevida bio blokiran dva sata

U teškoj prometnoj nesreći na Istarskom ipsilonu četiri osobe su ozlijeđene i prebačene na liječenje u KBC Rijeka. Težina ozljeda bit će određena u riječkoj bolnici.

Dionica od Rogovića do Lupoglava je zbog očevida i uklanjanja vozila bila zatvorena za sav promet od 13.30 do 15.40 sati; djelatnici Bina-Istre preusmjerivali su vozila okolnim pravcima u smjeru Rijeke i Pazina.

Nesreća se po neslužbenim informacijama dogodila kada je talijanski državljanin upravljajući nissanom talijanskih oznaka u smjeru Rijeke započeo pretjecati vozilo i sudario se s citroënom C5 austrijskih oznaka koji je pristizao iz suprotnog smjera. Uslijed silovitog sudara citroën se zarotirao i udario u škodu cctaviju pulskih oznaka koja se nalazila iza nissana, također vozeći u smjeru Rijeke.

Nissan se zaustavio na lijevoj prometnoj traci, u smjeru kretanja, citroen je pak prepriječio obje prometne trake, dok se škoda zaustavila s desne strane prometnice, djelomice van ceste, u smjeru Rijeke.

Pulska prometna policija je obavila očevid, a preventive radi na mjesto nesreće upućeni su i pazinski vatrogasci. Sva tri vozila su pretrpjela veća oštećenja s prednje strane, a citroën je razbijen i sa stražnje strane. Nakon očevida vučne službe odvezle su razbijena vozila, a cestarska služba Bine-Istre je počistila kolnik.

Vozač nissana je u nesreći prošao bez ozljeda i zadržan je radi davanja izjave policajcima. Po onome što je kazao neposredno nakon nesreće, navodno je zaspao za volanom. Kazao je da je krenuo iz Pule nakon ručka te se uspavao vozeći. Suvozačica u škodi nije teže ozlijeđena, ali je iz preventivnih razloga prebačena na kontrolu u riječku bolnicu.

Zatvaranje dionice Ipsilona prouzrokovalo je veće gužve na čvorovima Rogovići, Ivoli i Cerovlje za oba smjera, a kamioni koji su se zatekli na Ipsilonu u trenutku nesreće mogli su samo ugasiti motore i čekati završetak očevida jer nisu mogli okrenuti se i poći drugim smjerom.

Jedan od vozača kamiona koji se našao na mjestu događaja netom nakon nesreće kratio je vrijeme kuhajući tursku kavu na rešou između kamionske kabine i prikolice, prokomentiravši: "Nema druge, ionako moram čekati". (piše i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter