U sudaru na bulevaru ozlijeđene tri osobe

(D. Štifanić)
(D. Štifanić)

U Arsenalskoj ulici u Puli, stotinjak metara od semaforiziranog raskrižja kod Doma hrvatskih branitelja i zgrade glavne pošte, u ponedjeljak oko 17.25 sati sudarili su se VW Polo čakovečkih oznaka i Hyundai pulske registracije. U vozilima su, prema dostupnim informacijama, lakše ozlijeđene tri osobe. Zbog očevida, odnosno vozila koja su ostala u nevoznom stanju svaki na svojoj strani kolnika, cesta je bila zatvorena za promet, a nešto kasnije policija je dozvolila promet naizmjenično jednim kolničkim trakom.

Iako je prizor na mjestu nesreće bio stravičan, od voditelja očevidne ekipe Prometne policije Pula saznali smo da se vozila najvjerojatnije nisu brzo kretala i da su bila u koloni. U Polu je bio samo vozač, a u Hyundaiju vozač i suvozač. Zračni jastuci otvorili su se u oba vozila. Ozlijeđeni su žurno prevezeni u bolnicu.

Sudar se dogodio, prenio nam je voditelj očevidne ekipe riječi jednog očevica, da je vozač Pola, krećući se iz smjera pošte prema Stoji, odnosno Verudi, u jednom trenutku skrenuo na lijevu stranu kolnika kojim se prema centru grada kretao Hyundai. Nakon sudara Polo se odbio i okrenuo na krov. Njemu je otpao lijevi prednji kotač, dok je lijevi prednji kotač Hyundaija totalno zgnječen.

Dijelovi oba vozila uklonjeni su s kolnika u stranu, a djelatnik Pomoći na cesti očistio je prometnicu od ulja. Za uklanjanje oba vozila trebala je pomoć vučne službe.

Proteklog vikenda policija je na istarskim cestama evidentirala 28 prometnih nesreća, 11 s ozlijeđenim osobama te 17 s materijalnom štetom. Stradale su ukupno 22 osobe, šest je zadobilo teže, a njih 16 lakše ozljede. Neprilagođena brzina kretanja kao greška vozača evidentirana je u šest nesreća, dok je alkohol bio uzrok pet nesreća.

Policija je ukupno prekontrolirala 771 vozilo i vozača te utvrdila 409 prometnih prekršaja. Najviše je zabilježeno prekršaja nepropisne brzine (142), nepropisnog pretjecanja (44), nekorištenja sigurnosnog pojasa (43), vozača pod utjecajem alkohola (18) te jednog vozača koji je upravljao pod utjecajem opojnih droga. Iz prometa je isključeno 19 vozača i tri vozila. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ i Mateo SARDELIN)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter