U sudaru brodova u Galiciji 3 mrtvih, 2 nestalih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sudaru teretnog i ribarskog broda tri osobe su poginule a dvije nestale u utorak u zaljevu grada Viga, na sjeverozapadu Španjolske, objavile su pomorske službe sigurnosti.

Pet mornara spašeno je a trojica su pronađena mrtva nakon sudara teretnog broda Baltic Breeze, dugog 169 metara, i ribarskog Mar de Marin od 34 metra na ulazu u zaljev grada Viga, istaknule su te službe.

"Odmah smo upozorili ribarski i teretni brod ali sudar je bio neizbježan jer su bili vrlo blizu jedan do drugog, ne znamo zašto", kazao je dužnosnik pomorske sigurnosti Jose Maria Suarez-Llanos na televiziji. Dodao je da su među smrtno stradalim mornarima jedan Marokanac i jedan državljanin Gane, dok su treći preminuli i dvojica nestalih Španjolci iz Galicije. Svi, uključujući spašene, članovi su posade ribarskog broda.

U tijeku je operacija potrage. Po riječima glasnogovornika pomorske sigurnosti, Baltic Breeze uplovljavao je u luku Vigo a ribarski brod je iz nje isplovljavao kad je došlo do sudara blizu otoka Ciesa, nasuprot obale.

Nije bilo žrtava na teretnom brodu, koji je prevozio vozila. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter