U subotu započinje Ivanja u Savičenti

(Saša MILJEVIĆ)
(Saša MILJEVIĆ)

Višednevna fešta Ivanja Turističke zajednice i Općine Svetvinčenat u povodu Dana općine počinje u subotu turnirom u pljočkanju i biciklijadom. Pljočkarski će parovi vještine odmjeravati od 13 sati, a prijaviti se mogu neposredno prije početka turnira.

Rekreativna biciklijada na stazi dugoj 30 kilometara s nekoliko odmorišta kreće u 17 sati. Biciklijadu organizira Biciklistički klub Ača, a po završetku će za sudionike biti osiguiran ručak.

U glasovitom kaštelu Morosini-Grimani bit će organiziran "Srednjovjekovni park" Povijesne udruge Kaštel u sklopu kojeg će 15-ak kostimiranih učesnika (plemića, dama, vitezova i streličara) slikovito prikazati svakodnevicu tog povijesnog razdoblja.

Noćne borbe vitezova i vatreni šou u kaštelu počet će u 20 sati. Od 21 sat kreće koncert na kojem će nastupiti Mladen Grdović i i predgrupa Laguna band. U utorak, 23. lipnja, u 18 sati počinje svečana sjednica Vijeća Općine Svetvinčenat.

U četvrtak, 25. lipnja, od 17 sati na nogometnom se igralištu održava 9. Memorijalni nogometni turnir "Vedran Macan" na kojem će nastupati momčadi uzrasta U-10 i U-12. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter