U subotu "Začarani Uskrs" Teatra Naranča

S proba za predstavu 'Začarani Uskrs' Teatra Naranča (A. KANCELAR)
S proba za predstavu 'Začarani Uskrs' Teatra Naranča (A. KANCELAR)

Pulski Teatar Naranča priprema novu premijeru. Riječ je o autorskoj predstavi netom diplomiranog glumca i lutkara Franje Tončinića "Začarani Uskrs", koja će premijerno biti izvedena u subotu u 19 sati. Praizvedba će biti istoga dana u 11 sati, a repriza u nedjelju 24. ožujka u 18 sati te u subotu 30. ožujka također u 18 sati na pozornici bivšeg pulskog Pionirskog doma.

"Začarani Uskrs" najavljuju kao nešto posve novo, futurističku predstavu s posebnim UV osvjetljenjem. Radnja predstave smještena je u 2222. godinu.

Tončinić kaže i da biti i ponešto plesa, uz tradicionalne poruke o dobroti i ljudskim vrijednostima, važnosti vjere u sebe i svoje srce.

- Kostime je kreirao naš već gotovo pa stalni suradnik Neven Mihić, a režiju potpisujem zajedno s Lukom Juričićem. Glazbu je kreirao slavni Ozren K. Glaser, koji je surađivao, između ostalih, i s Kate Winslet, a za scenski se pokret pobrinula Andrea Gotovina. Nova snaga je i scenografkinja Lena Modrušan, koja je taj zadatak odradila uz pomoć Luke Juričića i Breze Žižović. Mnogim je glumcima ovo prva veća uloga, a budući da djeca imaju nastavu, u nekim se ulogama javljaju i alternacije, ističe Tončinić.

Igraju: Lino Brozić/Irin Šime Rabar, Linda Kliman/Lucija Ravnjak, Franjo Tončinić, Ugo Korani, Aleksandar Mandić/David Banko, Gea Modrušan, Zoja Poropat/Bojana Babajić, Vanja Vukičević, Ena Bratić, Roberta Stevanović i Ana Božinović. Tehničko vodstvo povjereno je Toniju Modrušanu.

Plakat za predstavu rad je Tedija Piralića.

Riječ je o petoj premijeri Teatra Naranča u ovoj sezoni, trećoj od početka godine, a drugoj u manje od mjesec dana. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter