U subotu "Volim Istru" za pulsku bolnicu

Plakat akcije
Plakat akcije

S organizatorima humanitarne manifestacije "Volim Istru", Zoranom i Tatjanom Tomaić razgovarali smo uoči humanitarnog koncerta koji će se u pulskom Domu sportova "Mate Parlov" održati u subotu s početkom u 19 sati. Nastupit će istarski glazbenici i njihovi gosti: Maja Blagdan, Lidija Percan, Mirko Cetinski, Gianluca Draguzet, Zoran Tomaić, Folklorno društvo iz Svetvinčenta, Zbor Gimnasium, Đole Macola, Limena glazba iz Labina, Marinela. Iz Beča dolaze Dubrovački kavaljeri, a nastupit će i duo Magnolija te Ivo Pattiera.

- Posebnosti ovogodišnjeg izdanja - kome će ići sakupljeni prilozi?

- Ove godine humanitarnom akcijom prikupljaju se sredstva za kupnju medicinskih uređaja za ambulantu kirurškog odjela abdominalne kirurgije Opće bolnice u Puli. To je jedina bolnica u našoj županiji stoga je njezina efikasnost i učinkovitost u interesu svih nas. Uređaji koji se planiraju nabaviti su za dijagnostiku i za operativne zahvate, neki su dotrajali, a neke bolnica uopće nema.

- Cilj akcije je poticanje zajedništva i suradnje.

- Središnji događaj ovogodišnje pete humanitarne akcije bit će veliki koncert u Domu sportova na koji pozivamo publiku da dođe u što većem broju. Ali ove godine manifestacija ne obuhvaća samo koncert, već je cilj humanitarne akcije poticanje zajedništva kroz uključivanje u zajedničke ciljeve i projekte za opće dobro. Prodavat će se i bonovi za donaciju u iznosu od deset kuna, a otvoren je i broj humanitarnog telefona 060 9004 s cijenom poziva 6,25 kn (s PDV-om) koji će biti aktivan do 1. siječnja 2014. Pozivamo Vas sve da se uključite u ovu humanitarnu akciju, dođete na subotnji koncert, te da pokažemo svi zajedno snagu zajedništva i suradnje za našu jedinu bolnicu u županiji. (V. BEGIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter