U subotu Valbandon ispod čripnje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prekrivena žarom, čripnja ili peka u sebi skriva raznolike sastojke za veličanstveni susret ljubitelja dobre istarske kuhinje. Biti proglašen majstorom pripremanja jela ispod čripnje velika je čast, pa se valbandonskom natjecanju svake godine priključuje sve više sudionika.

Ove će subote na 10. Mediteranskom natjecanju Valbandon ispod čripnje svoje vještine predstaviti 125 natjecatelja 25 prijavljenih amaterskih ekipa iz južne Istre, koji najavljuju veliki obračun u pripremanju mesnih delicija ispod čripnje, ali i riba, morskih mekušaca i domaćeg kruha.

Za posjetitelje se priprema ove godine i jedno veliko iznenađenje - jela napravljena ispod mega čripnje. Natjecanje započinje u 18 sati na valbandonskoj plaži, a posjetitelji će tijekom večeri imati priliku vidjeti i prava mala umjetnička djela nastala rezbarenjem lubenica, uživati u sangria partyju i voćnim ražnjićima, te se rasplesati uz Duo Magnolija.

Žiri će i ove godine birati "majstora od čripnje" i to posebno u kategoriji mesnih i u kategoriji ribljih specijaliteta. Patricija SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ


Podijeli: Facebook Twiter