U subotu Umag - Labin, u nedjelju Vrsar - Pula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada je tocno u podne iz Rovinja 114 mladih biciklista Europe juniorskog uzrasta krenulo na prvu etapu utrke Po Istri - Kup nacija znacilo je to da 60-godišnja tradicija nekadašnje utrke Kroz Istru, vrijednost koju su šest desetljeca stvarali neumorni aktivisti istarskog biciklizma Eduard Rajkovic, Claudio Bearzi i mnogi drugi, nije se ugasla.

Nakon 97 odvoženih kilometara i nešto manje od dva sata i 15 minuta vožnje, vozeci prosjecnom brzinom od 43 kilometara na sat na cilj u Buzet prvi je stigao Rus Aleksei Ribalkin prešavši u završnom sprintu ciljnu crtu sekundu prije Danca Magnusa Corta Nielsena.

Pored Ribalkina koji je obukao žutu majicu vodeceg u poretku, plava majica za najboljeg na brdskim ciljevima pripala je Nijemcu Janu Brockoffu, zelena za najboljeg na prolaznim ciljevima Švicarcu Stefanu Kungu, a bijela za najboljeg mladog vozaca dobnog uzrasta do 17 godina Britancu Jonathanu Diebbenu.

Momcadski je u konkurenciji 19 europskih reprezentacija povela Rusija ispred drugoplasirane Danske i treceplasirane Njemacke, dok je Hrvatska nakon prve etape posljednja.

U subotu se vozi druga etapa utrke Po Istri - Kup nacija, duga 90 kilometara sa startom u Umagu u 12 sati, s ciljem u labinskom starom gradu gdje se najbrži biciklisti ocekuju oko 14.15 sati. U nedjelju je na programu posljednja, treca i najduža etapa od 115 kilometara koja starta u Vrsaru u 10 sati, a najbrži se vozaci na cilju na pulskim Giardinima ocekuju par minuta prije 13 sati. (K. KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter