U subotu u Vodnjanu vatromet sportskih zbivanja

U subotu se trči "Ulicama grada XL" na stazi dugoj pet kilometara (D. ŠTIFANIĆ)
U subotu se trči "Ulicama grada XL" na stazi dugoj pet kilometara (D. ŠTIFANIĆ)

Danas u Vodnjanu počinje drugi Festival sporta u organizaciji Grada i njegovog Sportskog saveza, a trajat će do subote kada će biti organiziran bogat cjelodnevni program s dvije utrke - "Ulicama grada" za male i "Ulicama grada XL" za velike trkače. Festival se odvija u sklopu 1. Europskog tjedna sporta.

Prijave za teniski turnir

Prva dva dana Festivala, četvrtak i petak, predviđeni su za sportske programe djece vrtićke i osnovnoškolske dobi na Narodnom trgu te nogometnim igralištima u Galižani i Peroju. U petak u 17 sati počinje i teniski turnir na koji se prijave primaju na broj telefona 098/944 7167 (Ivan Ljevar).

Glavni festivalski dan je subota - svečano otvorenje zakazano je u 9 sati na Narodnom trgu, a slijede utrke Adidas škole trčanja iz Pule. Predškolci i učenici do četvrtog razreda osnovne škole trče 300 metara dugu stazu, a prijave se primaju do 8.45 sati, pola sata prije starta. Na utrku "Ulicama grada XL", dugu pet kilometara, sudionici se mogu prijaviti na e-mail info@infinitus do petka ili na dan utrke osobno od 8 do 10 sati. Kotizacije nema, a svi će sudionici biti nagrađeni festivalskim majicama i bonom za hranu i piće, dok prvo, drugo i trećeplasirane očekuju bogate sponzorske nagrade.

U Vodnjanu će tog dana Natali Benković iz labinskog studija "Move me" prezentirati posebne cipele "Kangoo jumps" (u 11.15 i u 19.15 sati). Za djecu će se nakon utrke održati kreativna animacija "Zumba kids", a predstavnici OPG-a Kovač iz Poreča održat će radionicu o izradi gym fit napitka i govoriti o važnosti meda u ljudskoj prehrani. Posjetitelji će moći isprobati i nešto s ponude zdravog menija, a predavanje "Hranom i sportom do zdravlja i vitalnosti" vodit će Ingrid Kalčić iz Vodnjana.

Šah, boćanje, pljoćkanje

Predstavljat će se brojne domaće udruge i klubovi poput ronilačkog Loligo, MK Calderiva, KBK Trojan s kick boxing i teakwondo demonstracijama, Bike Peroj i drugi, a na trgu će biti prezentirani i funkcionalni trening pulskog S tempa, crossfit trening King Kong Boxa iz Pule, salsa jam plesnog centra Studio iz Pule, zumba fitness Sportskog centra "Get a life" iz Pule i ples na šipci pulskog Sfitnessa. Tijekom cijelog dana odvijat će se šahovski, boćarski, pljoćkarski, green volley, street basket i nogometni turniri. Proglašenje pobjednika pojedinih turnira je u subotu od 20.45 sati. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter