U subotu u Savičenti Fešta mladega vina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu, 22. listopada u Svetvinčentu će se održati Fešta mladega vina na kojoj će, kao i lani, nastupiti dvadesetak istarskih vinara. Smotra se otvara u 16 sati u Art centru, gdje će se, uz kupnju čaše za 50 kuna, vino moći i degustirati. Pri kupnji čaše posjetitelji će dobiti i ocjenjivački listić te glasati za vina koja smatraju najboljima.

No, program počinje već u 10 sati Svjetskim prvenstvom u pljočkanju, u 14 sati s Place starta biciklijada, a u isto vrijeme u Žlinji će se odvijati nogometni susret veterana na kojem nastupaju nogometni klubovi Smoljanci, Karlovac i Bela Krajina.

Proglašenje najboljih mladih vina bit će u 21.30 sati, dok će ostali sudionici dobiti zahvalnicu za sudjelovanje na smotri.

U zabavnom dijelu programa nastupit će Anelidi, koji će promovirati pjesmu "Homo u Savičentu". U 22 sata u velikom šatoru na Placi koncert će održati Crvena jabuka i Farabuti bend, a ulaznica stoji 30 kuna.

Mlada vina u Svetvinčentu izlažu se i kušaju već četiri desetljeća. No, prije deset godina manifestacija je podignuta na višu razinu, pa ovdje stižu ponajbolji vinari iz cijele Istre, od Labina i južne Istre do Umaga. Svoj su dolazak ove godine najavili Ravalico, Trapan, Franc Arman, Vivoda, Tomaz, Siljan, Bačac, Moscarda, Licul, Sosich, Juričić, te OPG Živolić. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter