U subotu u Puli noćni šoping, akcije do 50 posto

Arhiva (S. NIKETIĆ/CROPIX)
Arhiva (S. NIKETIĆ/CROPIX)

U centru Pule će se u subotu od 17 do 22 sata održati akcija "Kupujmo u Puli" u kojoj će sudjelovati 57 trgovina nudeći građanima popuste od 15 do 50 posto.

Riječ je o manifestaciji koju zajednički organiziraju Grad Pula, Turistička zajednica Pule, Udruženje obrtnika Pule i pulske podružnice Hrvatske gospodarske komore s ciljem da se produži ponuda u posezoni, pomogne trgovinskom sektoru - a građanima omogući povoljnija kupovina.

- Objedinjavanje trgovačkih potreba i povećanje ponude grada uz kulturne manifestacije koje će pratiti ovu akciju način je da naše građane motiviramo na druženje i da oživimo ovaj dio grada, kazala je na konferenciji za novinare u TZ-u dogradonačelnica Pule Elena Puh Belci.

Sergio Stupar, tajnik pulskog Udruženja obrtnika, nada se da će ova akcija pridonijeti da građani počnu ponovno kupovati u centru, jer sada odlaze izvan Pule ili na periferiju gdje su smješteni šoping centri.

- Trgovinski sektor je u krizi zbog smanjenje kupovne moći građana. Svjedoci smo da su nakon turističke sezone mnoge radnje zatvorile svoja vrata. Nadamo se da će ova manifestacija privući kupce natrag u centar grada, kazao je Stupar.

Direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj dodala je da noćni šoping već postao tradicionalna manifestacija koja oživljava centar grada, jer je ovo treći događaj ove vrste. Organiziraju ga sada kako bi ga vezali za Obrtnički sajam Istre koji do se do nedjelje održava u Puli.

Elida Cerovac - Bakiš, inicijatorica manifestacije i predsjednica sekcije trgovačke djelatnosti pri udruženju obrtnika, veli da je posebno veseli što će ova akcija biti usmjerena domaćim kupcima.

Trgovine koje sudjeluju u akciji bit će označene plakatom manifestacije na staklu izloga a ulaz će im krasiti dvije biljke tuje. Osim šopinga, održat će se i glazbeni program - na Portarati će građane zabavljati Cool jazz trio, a u Flanatičkoj Ad libitum trio. Nastupi se odgađaju u slučaju kiše, ali ne i akcije u trgovinama. (M. JERIN)


Podijeli: Facebook Twiter