U subotu u Medulinu starta Arena Cup

TURNIR JE KRUNA PRIPREMA U MEDULINU - Vanja Marijan, Andrea Petrić i Aldo Dobrovac (M. MIJOŠEK)
TURNIR JE KRUNA PRIPREMA U MEDULINU - Vanja Marijan, Andrea Petrić i Aldo Dobrovac (M. MIJOŠEK)

Arenaturist i Turistička zajednica općine Medulin po treći put organiziraju međunarodni nogometni turnir "Arena Cup 2017" koji će se od 21. do 31. ovog mjeseca odigrati u Arenaturistovom sportskom centru, odnosno na  nogometnim terenima u Medulinu. Tim povodom u medulinskom hotelu Park Plaza Belvedere, koji će bit domaćin svim sudionicima turnira, održana je i konferencija za medije koju je otvorio Daniele Sponza.

- Na pozivnom turniru sudjeluje osam momčadi iz četiri države koje će biti raspoređene u dvije grupe. Onu pod nazivom Ceja čine Cibalia, Koper, Szombathelyi Haladas i Lokomotiva, dok će u grupi Finera biti Inter Zaprešić, St. Polen, Slaven Belupo i Rudar Velenje. Nakon utakmica po skupinama momčadi će, zavisno o poretku,

završnu utakmicu igrati za plasman od trećeg do osmog mjesta, dok će prvoplasiranih igrati finale kako bi dobili pobjednika turnira.

Nakon nekoliko servisnih informacija o turniru riječ je preuzeo direktor Turističke zajednice općine Medulin Aldo Dobrovac koji je želio naglasiti važnost održavanja turnira.

- Ideja o Medulinu kao sportskom centru za pripremu sportaša je odlična i svakako da radimo na razvijanju toga, a ovaj turnir i te kako doprinosi upravo toj ideji. Ovo je treći uzastopni Arena Cup i siguran sam da smo dobili određeni status i prepoznatljivost turnira u nogometnim krugovima, ali mene više veseli činjenica da smo inicirali da se sportska infrastruktura počinje brže razvijati i da bude sve kvalitetnija. Potvrda tome su još dva terena s umjetnom travom koje ćemo zgotoviti ove godine. Ponovit ću, intencija TZ općine Medulin ide u smjeru da se kroz ovaj turnir kojeg organiziramo, korak po korak, razvije cijeli Medulin kao centar za pripremu sportaša - zaključio je Dobrovac.

Na njegove se riječi nadovezao Andrea Petrić, voditelj sporta u Arenaturstu.

- Cijela priča sportskog hotela iz godine u godinu ide uzlaznom putanjom. Mi smo kao kompanija shvatili da ako želimo napuniti hotel izvan turističke sezone moramo ulagati u dodatni sadržaj. Upravo zbog toga paralelno s obnovom Park Plaze Belvedere radilo se i na nogometnim igralištima i sada kada se završe dva nova terena s umjetnom travom, sportski centar će imati ukupno osam igrališta čime se malo tko može podičiti. Dodatna vrijednost svega toga je i činjenica da su baš svi tereni na nekoliko stotina metara od hotela što je sigurno velika prednost. Povratne informacije koje dobivamo od klubova su odlične, a samo njihovo vraćanje iz godine u godinu zapravo govori više od svega. Kruna svih tih dolazaka i priprema klubova u Medulinu je turnir kojeg organiziramo i mislim da smo na dobrom putu da u budućnosti učinimo i korak više u smislu dolazaka možda i nekih većih klubova, no ne želimo prenagliti, radimo postupno - ponosno je rekao Petrić.

Za kraj prisutnima se obratio i Vanja Marijan, voditelj grupne prodaje u Arenaturistu koji je bio vrlo kratak u svom izlaganju.

- Sve momčadi su u hotelu Park Plaza Belvedere i ovo je jedan jako dobar uvod u sezonu. Kako njima na sportskom, tako i nama na poslovnom planu. Uz ovaj turnir do kraja sportske sezone, a to je negdje sredina mjeseca lipnja kada završava onaj posljednji nogometni turnir mlađih kategorija, mi u Arenaturistu očekujemo od 25 do 30 tisuća noćenja sportaša u našim objektima. Tu ne mislim samo na nogomet već na niz sportova kao što su triatlon, biciklizam, atletika… - istaknuo je Marijan.

Turnir započinje u subotu u 11 sati kada će prvu utakmicu igrati Cibalia i mađarski Haladas, dok je finalna utakmica na rasporedu u utorak 31. ovog mjeseca s početkom u 15 sati. (Boris VIDULIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter