U subotu u Bourguignonu 26 DJ-eva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu obilježavanja prvih 15 godina elektronicke scene u Puli i Istri u subotu ce, u pulskoj tvrdavi Fort Bourguignon od 23 sata sve do 9 sati ujutro nastupiti cak 26 DJ-eva na tri flora (najviše pulskih), uz cijenu ulaznice od 70 kuna, a s flayerom 50 kuna.

Svaki ce DJ nastupati po sat vremena. Od pulskih DJ-eva sudjeluju Asecretsource, Roberta, Tomi Rollo, Kovach, Pappa Gogo, Daniel Jay, Damian, Elviss, Boris, Marino, Krekman, Just DJ-S, Crazy Twins te rovinjski Vlady, dok ce u "peak houru" od 2.30 do 4.30 sati kao gosti nastupiti renomirani rijecki DJ Tom Jay (zajedno s Roshom) te zagrebacki DJ Kiki.

"Elektronicka scena u Puli i Istri u pravom je smislu, dakle s domacim DJ-evima, a ne samo s gostovanjima, zapocela 1995. u Fort Bourguignonu. Iako su i prije te 1995. postojali techno partyji, naglasci su tih godina bili na stranim DJ-evima", pojašnjava organizator dogadaja Josip Brakus, predsjednik udruge E-artists.

"Od prošlog mjeseca smo službeno registrirani kao udruga E-artists sa sjedištem u Puli. Mi smo udruga DJ-eva i autora elektronicke glazbe, djelujemo i organiziramo evente u Fort Bourguignonu", kaže Brakus. Usput, oni nisu organizirali sporni "Balkan session" s turskim DJ-om Tarkanom.

Udruga je osnovana u cilju promicanja elektronicke glazbe i njene produkcije, kao i s time srodnog stvaralaštva, posebice u elektronickim medijima. Elektronicku glazbu promicat ce putem manifestacija, festivala, multimedijskih prezentacija, radionica i kroz medije, zatim sakupljanjem nosaca zvuka za fonoteku udruge, uredenjem glazbenog studija, izdavanjem i objavljivanjem glazbenih i autorskih projekata-kompilacija, bookingom DJ-eva, live-actova i VJ-eva te organiziranjem predavanja i javnih tribina.

"Nismo mogli ignorirati da pulsko-istarska elektronicka scena slavi 15 godina djelovanja pa smo mnogim istarskim i pulskim DJ-evima, aktivnim i pasivnim, uputili poziv, a mnogi su se odazvali", nastavlja Brakus.

Njemu je posebno drago što ce u subotu nastupiti i vrlo kvalitetni novi, mladi pulski autori digitalnih i CD izdanja elektronicke glazbe u vlastitoj produkciji. To su dva tandema: Addo and Welldone (house progressive) te Mr. Zile and Jan Fio (ovaj duo nudi techno ludnicu i fantasticnu produkciju). Tijekom noci projekcijama na zidu predstavit ce se dva VJ-a, Ana iz Pule i Trotil iz Zagreba.


Podijeli: Facebook Twiter