U subotu tradicionalna Pulska noć

Prošlogodišnja Pulska noć (D. ŠTIFANIĆ)
Prošlogodišnja Pulska noć (D. ŠTIFANIĆ)

Manifestacija "Pulska noć - ulicama našeg grada", tradicionalna fešta na kraju ljeta za sve Puljane i njihove goste, održat će se u subotu od 21 do 2 sata, na čak osam punktova diljem starog grada. Kako je na konferenciji za novinare najavio njen organizator Vlado Orlić iz agencije Avenue osma Pulska noć i ove će godine ponuditi puno zanimljivih sadržaja.

- I ove smo godine pokušali udovoljiti raznim glazbenim ukusnima, s tim da smo priliku za nastup dali domaćim, lokalnim bendovima i pjevačima. Naći će se za svakoga ponešto. Tako će na glavnoj pozornici na Forumu nastupiti zbor Zaro, Dream project i Night Express.

U Ulici Sergijevaca bit će dva punkta na kojima će svirati Duo Irena Kuhar & Mauro Giorgi te Duo Magic i Fiorin Jazz orchestra. Na Danteovom trgu organiziran je program za mlađu publiku uz Open air discotheque party s r'n'b, house i elektro muzikom. Na Portarati će nastupiti KUD Uljanik, Anelidi, Vesna Nežić Ružić, zatim Delta Blues Gang i Belfast Food, nabrojao je Orlić.

Na Giardinima će se, kako je najavljeno, održati kulinarski dio fešte, uz CherryBombz, High Life Band i tradicionalnu gradeladu. Porcija srdela s kruhom i čašom vina koštat će 15 kuna.

I na kraju, na Tržnici će nastupati Moondance, Double dose, a kako je najavio direktor Renato Perc, radit će svi ugostiteljski objekti u zgradi dok će se ujutro i navečer održati tradicionalna manifestacija "Mirisi i okusi Istre".

Budimir Žižović naveo je da je ova fešta uspješna upravo radi svoje jednostavnosti i ideje da se svaki kutak ispuni raznolikim sadržajima.

- Treba uvijek feštat' i kad si siromašan i kad si bogat, zbog recesije ne treba odustati od slavlja i povući se u sebe, rekao je Žižović dodavši da je fešta prije svega dar građanima Pule koji su otrpjeli dugu i napornu turističku sezonu.

Direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj navela je da će se u sklopu fešte na Forumu održati već tradicionalni "IstraMix" sajam te pozvale sve turiste da dođu na pulsku feštu.

Dodajmo da je glavni sponzor fešte Zagrebačka banka čiji je direktor Valter Šarić naveo da su Grad Pula i Zagrebačka banka dugogodišnji strateški partneri koji su proljetos potpisali suradnju i za naredne četiri godine.

Naveo je da oni financiraju dvije velike ljetne manifestacije - Pulski filmski festival i Pulsku noć, te dvije zimske - Prosinac u gradu i Sajam knjiga te kroz ove i druge manifestacije Puli vraćaju dio prihoda. Pokrovitelji fešte su Grad Pula i Tržnica Pula.

Predstava za djecu i susreti u knjižnici

Ove se godine u obilježavanje Pulske noći, prvi put uključila i Gradska knjižnica i čitaonica Pula. Kako je navela njena ravnateljica Nela Načinović vrata knjižnice bit će otvorena od 20 do 22 sata za obilazak uz mogućnost stručnog vođenja i na stranim jezicima.

- Na Dječjem odjelu će za najmlađe biti organizirano zajedničko čitanje na glas, a održat će se i predstava "Likovi iz bajki  u Knjižnici traže priču" u kojima će glumci "Teatra Naranča"  najmlađe odvesti u bajkovitu avanturu uz likove Pepeljugu, Aladina, čarobnjaka i princeza, navela je Načinović.

U knjižnici će se moći pogledati i dvije izložbe - ona radova Grupe '69 iz Zagreba te izložba radova nastalih u sklopu 5. Dana stvaralaštva Udruge Art studio iz Pule. Na odjelu posudbe bit će moguće vratiti knjigu bez zakasnine dok će se svi rođeni 24. kolovoza moći besplatno učlaniti na godinu dana. Također, svi će moći besplatno surfati po pola sata.

Središnji događaj je svakako književni susret s autoricom svjetskog hita "Krv i cvijeće" i "Jednaka suncu" Anitom Amirrezvani, američkom spisateljicom iranskog porijekla čiji su romani prevedeni i na hrvatski jezik. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter