U subotu techno party u Bourguignonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu ce se u Fort Bourguignonu održati techno manifestacija Fortress Dance, a organizatori su na presici u cetvrtak osim o njoj progovorili i o stanju elektronicke glazbe u Puli te najavili osnivanje udruge E-Artists koja okuplja DJ-e i autore elektronicke glazbe.

Uz Josipa Brakusa, poznatog i kao DJ A Secret Source, Milislava Katrašnika, koji cini polovicu dua Crazy Twins, te Ivana Borasa, poznatog kao Bolle - koji su manifestaciju najavili - nastupit ce DJ-evi Roberta, Tomi Rollo, Mr Zile i Jan Fio, Obeah, Ivans, Dan Mitra iz Slovenije, Just DJs te VJ Trotil. Party pocinje u 22 sata i traje do nedjelje u podne.

"Scena nezavisne elektronicke glazbe u Puli ne postoji, nema prostora, hale, hangara ili kluba u kojem bi se ona sustavno promovirala. Mediji ne prate glazbenu produkciju ili manifestacije, više se piše o demo rock bendovima nego o autorima s elektronicke glazbene scene.



Dio problema je i u DJ-evima ove scene koji nisu organizirani u udrugu koja štiti njihove interese", konstatirao je Brakus. "Zato osnivamo E-Artists i zato u Fort Bourguignonu organiziramo Fortress Dance na kojem ce skoro u cijelosti nastupiti pulski DJ-evi", dodao je.

Ovim dogadajem žele otvoriti dijalog s Gradom, Arheološkim muzejom koji dio utvrde koristi kao spremište i konzervatorskim odjelom da bi Bourguignon postao pozornica elektronicke glazbe i stvaralaštva.

"Puli nisu potrebni dogadaji na kojima se uz jednog poznatog DJ-a dovode strani anonimni DJ-evi, a da nema mjesta za pulske. Nisu potrebni ni promotori koji se ne razumiju u elektronicku glazbu i koji ne pozivaju lokalne DJ-eve", istaknuo je Brakus.


Podijeli: Facebook Twiter