U subotu techno party na pulskom Kaštelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Nakon dugo vremena u Istri ce se održati pravi, iskljucivo techno party, ne house party, najavio je u cetvrtak Josip Brakus, jedan od organizatora i sudionika Technocracyja, koji ce se održati u subotu u Povijesnom muzeju Istre na Kaštelu, a na kojem ce glavne zvijezde biti Billy Nasty i Inigo Kennedy iz Londona.

Billy Nasty u Guinnessovoj knjizi rekorda zapisan je kao covjek koji je objavio prvi komercijalni DJ miks. Poceo je kao hip-hop DJ, ali se vrlo rano opredijelio za techno i danas je jedan od najcjenjenijih techno DJ-a na svijetu, živuca legenda, za kojeg Brakus kaže da nema gdje nije svirao.

I danas nastupa na velikim festivalima na kojima uvijek dobiva najbolje vrijeme, oko 2-3 sata ujutro. Vec je nekoliko puta gostovao u Hrvatskoj, od toga jednom u Puli.



Inigo Kennedy više je producent nego DJ. Ima svoju etiketu Asymmetric koja više objavljuje vinilna izdanja nego CD-ove. Iako i Kennedy i Nasty koriste CD playere, u svojim nastupima i dalje koriste klasicne gramofone pa ce oni koji dodu na Kaštel moci prisustvovati vinilnom DJ-ingu, onakvom kakav je bio u pocecima.

Pored njih nastupaju i Teo Harouda vs Cet, dva DJ-a sa zagrebacke scene, dok ce pulsku elektronsku scenu, kao i mnogo puta do sada, predstavljati DJ Roberta i tandem Blackmailed Junkies koji cine AsecretSource i DJ Moskito.

Dogadaj organizira udruga E-Artists u suradnji s Lukom Radošom, jednim od poznatijih imena zagrebacke elektronske scene.

Organizatori zahvaljuju Povijesnom muzeju Istre, posebno ravnatelju Gracijanu Kešcu, gradskom odjelu za kulturu te sponzorima. Napominju i da ce se zbog posebne instalacije, dvostrukog platna, smanjiti razina buke koja ce se cuti izvana.

Pocetak je u 22 sata, kraj u pet ujutro, nakon cega slijedi after party u beach baru Arka u Peroju.


Podijeli: Facebook Twiter