U subotu svečani koncert s Milottijevim djelima

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Prvi Dani Nella Milottija/Le prime giornate di Nello Milotti - naziv je manifestacije posvećene velikom maestru, skladatelju i glazbenom pedagogu Nellu Milottiju (1927.-2011.) koji su u Puli upriličeni u povodu 85. obljetnice njegova rođenja.

Nakon sinoćnje izložbe u Gradskoj knjižnici i čitaonici te dokumentarnog filma posvećenih maestru, u subotu će se u 19 sati, u organizaciji Arena Internationala, u svečanoj dvorani "Tone Peruško" pulskog sveučilišta održati svečani koncert, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na pulskom sveučilištu.

Prema najavi, nastupit će pijanistice Elda Krajcar Percan i Tatiana Šverko, klarinetist Tadej Kenig, flautistica Samanta Stell, sopranistica Eleonora Matijašić, violončelistica Dubravka Jančić te gitarist Žarko Ignjatović. Nastupit će i kvartet puhača te komorni orkestar Arena International. Prve violine su Nensi Krupić i Milan Grbić, druge violine Fernanda Nikolić Orlović i Aleksandra Živadinović, violist je Božo Čabrunić, violončelistica Dubravka Jančić, kontrabas svira Aleksandar Mizdarić, flautu Anamarija Brhanić, klarinetist je Branko Škara, obou svira Nedžad Kadabdić i bas klarinet Giulia Fonzari.

- Izvodit će se isključivo glazba maestra Milottija, koji je bio dragocjeni suradnik Arena Internationala, rekla je umjetnička ravnateljica Tatiana Šverko.

Organizatori prvih Dana Nela Milottija su: Grad Pula, Mjesni odbor Gregovica, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Gradska knjižnica i čitaonica Pula i Katedra Čakavskog sabora za glazbu Novigrad. (V. BEGIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter