U subotu starta klizalište za najmlađe i adventski štandovi 

Špageti s plodovima mora
Špageti s plodovima mora

Tradicionalno bogat blagdanski program i prateća događanja koja se u gradu svete Eufemije odvijaju tijekom čitavog prosinca, ove su godine pojačana novim sadržajima. Rovinjska djeca, i svi oni koji se vole klizati na ledu, ove su godine po prvi put dobili mogućnost da se kližu na klizalištu tik do mora. 

Spektakl na ledu "Neobična ledena čarolija" 

Samo klizalište koje se upravo postavlja na Trgu maršala Tita za sve zainteresirane otvorit će se 9. prosinca i na njemu će od tog datuma pa sve do 27. prosinca moći besplatno klizati, odnosno po cijeni od deset kuna za sat klizanja i pribaviti klizaljke. Također, od 15. do 17. prosinca s početkom u 17 sati bit će organiziran disco na ledu, odnosno 17. će se prosinca moći uživati u spektaklu na ledu pod nazivom "Neobična ledena čarolija" koju će prirediti članovi zagrebačkog klizačkog kluba "Medo". Novost je, i da će uz već standardnu ponudu blagdanske hrane u režiji Kuće o batani, asortiman ića i pića biti bogatiji i to kroz ponudu osam adventskih kućica u kojima će rovinjski proizvođači i ugostitelji nuditi različite blagdanske delicije: od kuhanog vina i piva preko palačinki i hamburgera, i to svakog dana od 18 do 21 sat. 

Paketi za mališane 16. prosinca u Gandusiju 

Organizatori Blagdanske čarolije nisu zaboravili na darove, koji su ove godine još bogatiji. Po običaju svoj blagdanski paketić djeca uključena u vrtiće i školu dobit će u svojim ustanovama, dok će izvaninstitucionalizirani mališani po svoje paketiće doći 16. prosinca u kazalište Gandusio. Naime, za njih je u vremenu od 15 do 17 sati pripremljen i blagdanski program. Sveukupno bit će podijeljeno 1.340 paketića za najmlađe, a svoj će poklon paket dobiti i štićenice Doma za odrasle Domenico Pergolis, te na posebnom domjenku i članovi Društva osoba s invaliditetom.

Što se pak samog prosinačkog programa tiče, on svakog dana, počevši od ovog vikenda, nudi za svakog ponešto. Koliko je raznolik i bogat svjedoči i brošura pod nazivom "Božićna čarolija- Magia del Natale", koju građani, radi boljeg i točnijeg snalaženja mogu pribaviti u Pučkom otvorenom učilištu i u Turističkoj zajednici Rovinj. Podsjetimo, i da je grad svete Eufemije domaćin Rovinj Music Festivala, koji i ove godine uz natjecanje neafirmiranih bendova dovodi i afirmirane - od grupe Mangroove (27. prosinac), Glazbeni laboratorij i The Link 20 (27. prosinac), Elemental i Night Express (28. prosinac) te Atomsko sklonište i Opća opasnost (30. prosinca), dok će najluđa noć u godini niti u znaku vatrometa i glazbe odličnog Simona Marlowa do ponoći, odnosno potom i internacionalnih zvijezda Gipsy Kingsa. Bogat i raznovrsni blagdanski program rezultat je zajedničkog truda i financija Grada i gradskih institucija i Turističke zajednice Rovinj. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter