U subotu revija radnika i radnica Arene u štrajku

Prostor ispred tvornice kao "kulisa" za reviju (M. MIJOŠEK/arhiva)
Prostor ispred tvornice kao "kulisa" za reviju (M. MIJOŠEK/arhiva)

Ove subote, 8. ožujka, za Dan žena, točno u podne počet će velika modna revija radnica i radnika Modne kuće Arena u Puli, koji su u štrajku od 21. veljače.

Manifestacija će se održati ispred postrojenja tvrtke u Prolazu sv. Teodora uz pulsku Rivu. Na reviji će se prikazati sadašnji i prošli modeli ove tvornice, a čiji su proizvodi od pletenine poznati i cijenjeni i izvan granica države.

Odjeću će nositi radnice, ali i drugi građani, koji će za tu priliku iz svojih ormara izvući odjeću kupljenu u Areni i tako im izraziti podršku.

Posebne gošće revije bit će radnice Kamenskog, koje će svojim primjerom borbe za tvornicu pružiti podršku pulskim kolegama i kolegicama. U sklopu modne revije nastupit će flamenco gitarist, legendarni pulski brico Ferruccio Poles, a glazbu će u ostatku programa puštati DJ Filjo.

Posjetitelji će se krijepiti maneštrom, kolačima te čašicom vina, a zauzvrat će moći dobrovoljnim prilogom pomoći radnicima i radnicama Arene, koji plaću nisu primili od lipnja 2013. godine.

Cilj je ove modne revije pokazati veliko umijeće vrijednih ruku sadašnjih i bivših radnika i radnica Arene, podržati njihovu borbu za pošteno zarađene plaće te obranu tvornice i radnih mjesta, kao i još jednom prozvati institucije da otkriju tko je doveo do uništenja tvrtke koja je jedan od glavnih gospodarskih simbola Pule, koju pamtimo kao Arena trikotažu.

Kroz Arenu su prošle generacije radnika, a ponajviše radnica, te su mnoge današnje krojačice nastavile posao svojih majki.

Gotovo da nema osobe u Istri koja nema bar jednu Areninu majicu, džemper, haljinu ili suknju, a mnogi građani nose artikle izrađene i prije više od dva desetljeća, što dovoljno govori o kvaliteti proizvoda.

Stoga se građani pozivaju da na reviju dođu odjeveni u neku od Areninih kreacija, ako je imaju, i tako simbolički izraze solidarnost s opravdanim zahtjevima radnika u štrajku.

Organizatori revije su Sindikat Arena Pula i građanska inicijativa za radnice i radnike Arene u štrajku. Kontakt-osoba je član štrajkaškog odbora Arene Mladen Vučković, na broj 098/190-4884. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter