U subotu Pulska noć na sedam lokacija

S lanjske Pulske noći
S lanjske Pulske noći

U središtu grada u subotu će se održati tradicionalna pučka fešta "Pulska noć – ulicama našeg grada". Posjetitelje očekuje bogat program koji će se odvijati na čak sedam lokacija do jutarnjih sati, najavili su organizatori na konferenciji za novinare u gradskoj palači.

Uz gradonačelnika Borisa Miletića program su predstavili pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, voditeljica gradskog Odsjeka za kulturu Lidija Musi, direktor agencije Avenue Vlado Orlić, suorganizator Budimir Žižović, direktor regionalnog centra Zagrebačke banke Valter Šarić i direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj.

- Zadovoljstvo mi je najaviti još jednu Pulsku noć i pozivam sve građane ovog grada, ljude dobre volje, da dođu na feštu i dobro se zabave, prošeću, sretnu se s poznanicima koje dugo nisu vidjeli. Program je bogat i bit će za svakog ponešto, rekao je Miletić. Dodao je da je to prvenstveno fešta za Puljane, iako je grad pun turista.

Lukšić je zadovoljan što se fešta ove godine proširila izvan starog grada jer će se dio programa odvijati i na tržnici. Žižović je istaknuo da su kao suorganizatori željni motivirati građane da dođu u grad te da vjeruje da će u tome uspjeti jer imaju što ponuditi. Orlić je rekao da im je od početka organiziranja Pulske noći namjera bila oživjeti centar grada.

- U tome smo, vjerujem, uspjeli. Tako će i ove godine trgovine raditi duže od uobičajenog, program na ulicama bit će do 2 sata, a ugostitelji će moći raditi do 4 sata tako da će biti zaista bogat program, rekao je Orlić.

Riječi podrške i obećanje za daljnju suradnju dali su Šarić i Cinkopan Korotaj, koja je istaknula da turisti jako vole upoznati i doživjeti grad s građanima, što Pulska noć nudi.

Fešta počinje u 21 sat i odvijat će se na Forumu, u Ulici Sergijevaca, na Danteovom trgu, Portarati, Giardinima te tržnici. Na Forumu će nastupiti Gustafi, Cirkus band te KUD Uljanik. U Ulici Sergijavaca, kod parka grada Graza, predstavit će se kvintet Fjaka, a u baru Fiorin nastupit će Fiorin jazz orchestar.

Na Danteovom trgu bit će Open air discoteque uz ritmove r'n'b, electro & house glazbe. Portarata će ugostiti zbor Zaro, studio glazbene kreativnosti Čarobna frula, Lightcast band, Domino band, Robertina te KUD Uljanik.

Na Giardinima će svirati High life band, KUD Uljanik i Trio Val, a održat će se ondje i tradicionalna gradelada. Građani će za 15 kuna po porciji moći uživati u srdelama, vinu i kruhu.

Na tržnici će svirati Double Dose i Duo magic, a posjetitelji će moći uživati u mirisima i okusima Istre te eko-sajmu koji će u subotu, uz ostale ugostitelje na tržnici, sudjelovati na fešti ponudom svojih proizvoda. (Nera SOFTIĆ, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter