U subotu prvi Choco & Wine Festival u Istri

(Snimio Andreas KANCELAR)
(Snimio Andreas KANCELAR)

Prvi Choco & Wine Festival u Istri održat će se u subotu, 16. veljače u Brtonigli, u budućem Muzeju vina i seljačkog stvaralaštva, najavili su na konferenciji za novinare direktorica brtoniške Turističke zajednice Maja Jovičić, slastičarka Dragica Lukin, organizator treking utrke Senad Hodžić i Suzana Diković iz Agrolagune.

- Brtonigla ima najveći broj vinara i vinskih podruma u Istri po broju stanovnika pa smo u predsezoni htjeli ponuditi vino u kombinaciji s čokoladom, što još nije viđeno kod nas, rekla je Jovičić.

Ulaz je besplatan, a manifestacija se otvara u podne nastupom područnih škola Brtonigle. Slijedi "Slatka ljepota", tretmani ljepote s Dermoestetikom te predavanje nutricionistkinje Jane Jadrejčić o vinu i čokoladi, a za djecu će u 15 sati biti organizirano slikanje čokoladom i vinom pod vodstvom umjetnice Snježane Vidović.

Poznati talijanski umjetnik Stefano Comellio izradit će pak čokoladni kip. Za pripremu čokoladnih slastica zadužena je Lukin, koja ističe da je sljubljivanje čokolade i vina u posljednje vrijeme vrlo aktualno te se uz domaće delicije mogu napraviti savršeni spojevi egzotike i Mediterana poput čokolatina punjenih vinom. Otkrila je neke od specijaliteta koji će se pripremati u subotu, kao što su praline, umak s malvazijom i čokoladom te čokoladni fondue. U 18 sati će se pak održati cooking show pod vodstvom chefa Zorana Čobanova u suradnji s Agrolagunom.  

U sklopu festivala na rasporedu je i Brtonigla Adventure Trek, kombinacija trčanja i orijentacije u prirodi, koji se ove godine organizira treću godinu za redom, najavio je Hodžić. Start je u 9 sati u Motovunu, u 10 slijede Oprtalj te Brtonigla, koja je cilj natjecanja. Bit će tri staze, ovisno o pripremljenosti sudionika, od 10, 25 i 55 kilometara. Organizatori manifestacije su Općina Brtonigla i TZ, Agencija lokalne demokracije i Razvojna agencija. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter