U subotu premijera "Trnoružice"


Teatar Naranča pripremio je novu čarobnu priču o uspavanoj princezi. "Trnoružica" je svevremenski klasik prema motivima priče braće Grimm, a ispričan je na Narančin prepoznatljiv način; uz puno pjesme, plesa i humora. Premijera "Trnoružice" je sutra u 20 sati u dvorani narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra, bivšeg Pionirskog doma.

Adaptaciju i režiju predstave potpisuje Majkl Mikolić, glazbu Duo Loose, autorica scenografije je Lena Modrušan, a kostime je kreirala Marina Štembergar. Koreografije je osmislila Katja Rabar, a scenski pokret potpisuje Maja Đurinović. Dizajn rasvjete je Anton Modrušan Toni, a asistentica režije Linda Kliman. Tekstove songova napisali su Luka Juričić i Filip Boškin. U predstavi gostuju Helena Kalinić, Marijana Matoković, Mia Mandinić, Dominik Dolenc, Mattias Stojanović, Ivona Bulešić, Ana Licul, Martina Božić i Irin Šime Rabar.

Priča počinje kada se napokon kralju i kraljici rodila kćer, Aurora, a kralj je toliko zbunjen da je zaboravio pozvati zlu vilu na proslavu. Uvrijeđena zla vila odlučuje kazniti Auroru tako što je proklinje: "Na svoj 16. rođendan na staro vreteno će se nabosti i srce mlado bit će ugašeno." Dobre vile ublažavaju kletvu i skrivaju Auroru pod imenom Trnoružica. Rasplet čarobne priče o Trnoružici i kako je dobro pobijedilo zlo saznat će se uskoro.

Nakon subotnje premijere, reprize su u nedjelju, 8. ožujka u 18 sati, 14. ožujka u 18 sati i 15. ožujka u 11 sati. Rezervacije i informacije mogu se dobiti na telefon 095/5222-05 ili mail [email protected]. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter