U subotu predgeneralka u Mariboru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije ili kasnije poraz Istre 1961 je u pripremnim susretima ipak morao stici. Trener Pamic je u srijedu u Zrecu kombinirao postave gurnuvši protiv ukrajinskog premijerligaša Volin Lutska na travnjak pocetnu postavu s velikim brojem mladih igraca. Na koncu je ubilježen prvi poraz (2:3) uz tri pobjede i remi.

- Prvo smo poluvrijeme odigrali zaista loše. Ne pamtim da je neka moja momcad ikad odigrala tako loše - kritican je bio trener Igor Pamic.

Slika se na travnjaku promijenila od 60. minute kad je ušla gotovo kompletno nova postava.

- Oni su nam osvjetlali obraz i pokazali su kako se treba boriti za taj grb što ga nose na prsima. Zaigrali smo puno organiziranije i agresivnije, a postigli smo i dva gola. Svidjeli su mi se Roce, koji je opet zabio, Havojic koji je pravo osvježenje ovih priprema i koji potvrduje svoj talent i vjeru koju imam u njega, zatim su standardno dobro odigrali Blagojevic i Jugovic, te Cagalj - dodao je Pamic.

U ukupno petoj prijateljskoj utakmici na ovim pripremama, a drugoj u Sloveniji, trener Pamic nije koristio Križmana, Linica i Alena Pamica, a to su ipak igraci koji stvaraju razliku. Pored njih trojice, izvan igre ostali su golmani Prskalo i Coric, te Ljubovic i Raic, dok je Budicin jedini odigrao svih 90 minuta.

- U ovoj sam utakmici još dosta kombinirao i rotirao postave, ali vec u subotu u susretu kojeg u Mariboru igramo protiv još jednog ukrajinskog premijerligaša, Hoverle Užhorod, zaigrat cemo s najboljom postavom. Tu utakmicu vidim kao predgeneralku, ali ipak je najvažnije da mi momcad bude prava 22. ovog mjeseca kad na Drosini ugostimo Hajduka - zakljucio je Igor Pamic. (R. CAR)

Belle nestao, žalba odbacena

Kamerunac Henri Belle udaljen je iz prve momcadi odlukom disciplinske komisije kluba i trebao je raditi individualno s trenerom Lasicem u Puli, dok se ne okonca disciplinski postupak kluba pokrenut temeljem prijave izvršnog direktora Sazonova. Medutim, igrac se ne pojavljuje na Drosini, niti se ikome više javlja na telefon. Možda išcekuje presudu Arbitražnog suda na žalbu protiv kluba za koju, iz neslužbenih izvora, saznajemo da je odbacena.


Podijeli: Facebook Twiter