U subotu Porecki delfin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Manifestacija Porecki delfin, najmasovniji rekreativni i profesionalni plivacki miting u subotu ce doživjeti svoje dvanaesto izdanje.

Središnji dio natjecanja odvijat ce se u subotu, a pratit ce ga i druga sportska natjecanja koja se protežu i u nedjelju, najavio je u cetvrtak na konferenciji za novinare Nenad Velenik, direktor gradske Turisticke zajednice, organizatora susreta.

Maraton je najveci plivacki dogadaj na Jadranu, a nastao je iz suradnje s madarskom županijom Somogy i gradom Šiofokom na jezeru Balaton.

Središnji dogadaj Poreckog delfina je rekreativni maraton sudionika razlicite dobi i fizicke spreme. Dozvoljena su i plivacka pomagala, a svaki sudionik bira želi li i može otplivati 1.500 metara trase za broncanu, 3.000 metara za srebrnu ili svih 5.000 metara za zlatnu medalju. Svatko tko dosegne jednu od tocaka dobiva medalju i majicu koju mogu nositi samo "delfinaši".

Maraton krece s plaže ispod hotela Pical, a trasa krece prema kraju uvale Peškera i natrag. Ujutro u devet startaju maratonci sudionici Cro Cupa Hrvatske u daljinskim plivanju, a rekreativci startaju pola sata kasnije, odnosno mogu se pridružiti u bilo koje doba, sa završetkom u 15 sati.

U Peškeri u subotu i nedjelju bit ce održana i jedrilicarska regata Porecki delfin, kup Istarske županije u klasi optimist.

- Ocekujemo izmedu 900 i tisucu plivaca, a dolazak je najavio i velik broj plivaca iz Madarske. Ovogodišnja novina je i dodatnih 800 metara zaštitne mreže, psihološke granice za plivace, tako da je pokrivena cijela plivacka staza od pet kilometra. Ove smo godine napravili i novi web site Poreckog delfina i Facebook stranicu, rekao je Velenik.

TZ je glavni financijer cijelog projekta s iznosom od 200 tisuca kuna, a pomoc u organizaciji pružili su i gradska Sportska zajednica, Grad Porec i komunalac Usluga.


Podijeli: Facebook Twiter