U subotu počinju direktni letovi iz Pule prema Rimu

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Ove subote u pulsku Zračnu luku po prvi će put sletjeti zrakoplov iz Rima, kao novootvorena linija španjolske niskotarifne zrakoplovne kompanije Vueling. Direktni letovi prema Italiji odvijat će se jednom tjedno (subotom) u periodu od 20. lipnja do 25. srpnja, dok će od 02. kolovoza do 06. rujna letovi biti organizirani nedjeljom. Direktor Zračne luke Svemir Radmilo rekao je da će i ovaj let pružiti mogućnost da Istru posjeti i veći broj turista iz Rima i regije Lazio, što je dosad bilo moguće samo cestovnim putem.

"Ovo je i prilika da veći broj naših ljudi iz regije posjeti Rim.

Svakako je zanimljivo i to da preko Rima postoji mogućnost letjeti  u Barcelonu", istaknuo je Radmilo. Dodajmo kako je kompanija Vueling osnovana 2004. godine, a ime joj potječe od španjolske riječi "vuelo", što znači let.

Flotu Vuelinga čini 95 zrakoplova, većinom  Airbus 320, koji  lete u 155 destinacija, a samo u prošloj godini prevezli su više od 17 milijuna putnika. Trenutno se na njihovoj web stranici www.vueling.com karta u jednom smjeru može kupiti za 29 eura.

Najavljeno je kako će na svečanom otvorenju prvog leta iz Rima sudjelovati načelnik Županijske uprave Valerio Drandić i saborski zastupnik i predsjednik Talijanske nacionalne manjinske unije Furio Radin. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter