U subotu "Pjesma Istri"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"'Pjesma Istri'" - etnoambijentalni glazbeno-scenski fužion koji pripremamo za ovu subotu u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula bit ce spontani koncert, a ne bi se mogao održati bez potpore INK-a, Grada Pule, Istarske županije i Turisticke zajednice, rekao je Franko Krajcar na konferenciji za novinare u foajeu kazališta povodom njegovog subotnjeg koncerta zajedno s grupom Indivija.

Na koncertu, koji pocinje u 20 sati, osim Indivije nastupat ce i brojni gosti, a nastup Krajcara i prijatelja snimat ce se u produkciji Medvida.

- Ovo je naš prvi samostalni koncert u Puli i jako sam uzbuden zbog toga, a moram dodati i da imam poseban respekt prema prostoru INK-a. Na koncertu ce gostovati Elis Lovric i Amir Hodžic s pjesmom "Ku bi more". U Pulu ce doci i ženska skupina Rivers s kojom sam suradivao u Šibeniku kada smo obradili pjesmu "Spunta la luna dal monte" Pierangela Bertolija i skupine Tazenda, a otpjevat cemo jednu brojalicu Tamare Obrovac. U INK bi trebala doci i Kristina Jurman Ferlin i njena skupina duhovne glazbe Poklon, a da malo razbijemo komornu atmosferu, na binu ce se popeti i Todor, kazao je Krajcar.

Melita Bencic iz Društva naša djeca najavila je nastup plesnih grupa Venym, Gloss te Kalie i Samuela, koji su priredili koreografije za nekoliko pjesama.

Aleksej Orel, koji je zadužen za vizualni dio koncerta, rekao je da ce video koji prati Frankov koncert biti pozadina njegove price o Istri. Na koncertu ce gostovati i šest djevojaka iz OŠ Šijana u narodnoj nošnji koje vodi Irena Giorgi. Produkcija Medvid snimit ce videomaterijal za DVD, a Denis Budim iz studija L.A. ce snimati audio uz pomoc Davora Vujica. Medijski pokrovitelji koncerta su Glas Istre i Radio Pula. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter