U subotu otvorenje novog Skate parka

Novouređeni skate park pored Rojca (N. LAZAREVIĆ)
Novouređeni skate park pored Rojca (N. LAZAREVIĆ)

Novi Skate park u krugu Rojca službeno će biti otvoren u subotu točno u podne natjecanjem pod nazivom Wanted Skate Contest. Dugoočekivani uređeni prostor za ljubitelje vratolomija na "dasci s kotačima" otvorit će se natjecanjem koje će trajati od 12 do 17 sati za kategorije skejtera do 18 godina i 18 plus, a za najbolje su osigurane nagrade sponzora. Nakon samog natjecanja, od 17 do 18 sati, gledatelji će moći uživati u revijalnim vratolomijama domaćih i gostujućih vozača.

Cjelokupnu koncepciju izgradnje i uređenja skate parka, kao i lokaciju u krugu Centra gradskih udruga Rojc, Grad Pula je dogovorio u koordinaciji s krajnjim korisnicima, odnosno pulskim skejterima koji su bili uključeni u sve postupke, od idejnog rješenja do provedenog postupka javne nabave. Razlog je što nisu imali adekvatno mjesto za svoje specifične sportske aktivnosti, točnije vratolomije, pa su vježbali gdje su stigli, uglavnom na neadekvatnim javnim površinama, primjerice, pored robne kuće te u novouređenom Dobrilinom parku na rivi gdje su, na žalost, zbog toga nerijetko stradavale nove ploče.

Projekt uređenja novog Skate parka vrijedan je 1,5 milijuna kuna, a radovi su povjereni tvrtkama Vintijan iz Pule, slovenskoj Pro-Concrete iz Nove Gorice i 2MOVE B.V. DJ iz nizozemskog grada Goor.

Kako se ranije najavljivalo iz gradske uprave, po završetku izgradnje Skate parka pristupit će se nastavku sanacije zida pored parka, kao i sadnji stabala u okolišu Rojca. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter