U subotu otvorenje Lighthousea uz Sonique

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tik uz cestu Pula - Rovinj, na pola puta izmedu Vodnjana i Bala, u nekadašnjoj "cestarskoj kuci" u subotu se otvara moderno opremljen klub Lighthouse, u koji su, kako neslužbeno saznajemo, ruski investitori uložili oko tri i pol milijuna eura.

Klub ima stotinjak mjesta u restoranu te više od tisucu mjesta u loungeu i klupskoj zoni. Potonja je, pak, opremljena najsuvremenijim profesionalnim koncertnim sound&vision sustavom poznatog svjetskog proizvodaca Function 1, s dva velika screena. Tu su i poseban lounge bar, VIP prostor za clanove kluba, bazen s jacuzzijem...

Klub otvara poznata britanska glazbenica i DJ-ica Sonique, zvijezda trance i house glazbe, koja je 2001. bila dobitnica Brit Awarda, kada je i proglašena najboljom kantautoricom nakon svjetskog uspjeha s hitovima "Sky" i "It Feels so Good".

Ona ce nastupiti u prostoru nekadašnje "cestarske kuce" koju je prije 15-ak godina jedan Vodnjanac prodao izvjesnim varaždinskim ulagacima, koji su nakon nekog vremena povukli iz posla i objekt prodali cakoveckim poduzetnicima. S vremenom je to postala "Vila Romantika", a taj je nocni klub u lokalnoj javnosti pratio negativan publicitet zbog navodnog angažiranja "dama za zabavu".

Novi ulagaci, kako smo saznali od pojedinih zaposlenika, znaju za ovaj dio povijesti objekta, no sigurni su da ce taj imidž nestati vec u subotu, cinom otvorenja kluba.

Inace, vlasnik objekta je Rus Nikolaj Viktorov (po struci lijecnik, vlasnik Prana centra na Verudeli). Viktorov je ovaj objekt dao u najam drugoj, takoder ruskoj, tvrtki Muzicka zvijezda d.o.o., ciji je suvlasnik Kiril Efremov.

Ulagaci isticu da otvaraju više od 50 radnih mjesta za lokalno stanovništvo (barmeni, konobari). Usput, jucer smo za ubrzanih završnih radova ondje vidjeli mnoga pulska lica raznih zanata.

Kompletan program kluba te ponudu hrane i pica, kao i izbor DJ-eva povjeren je Ricardu Oliveiri, 35-godišnjem Portugalcu s dugogodišnjim iskustvom menadžerstva u ekskluzivnim klubovima u Londonu (poput Gilgamesha i The British Luxury Cluba), ali i na Ibizi u klubovima Novum i Blue Marlin.

Za razliku od Zrca, kamo zalazi uglavnom mlada publika, Lighthouse je klub koji cilja na publiku iznad 30 godina. Kuhinja ce raditi non-stop i zasnivat se na jelima mediteranskog podneblja. Preko dana prostor ce biti otvoren za obitelji s djecom, dok ce se u vecernjim satima pretvarati u nocni klub, koji ce raditi do jutra. (Napisao i snimio Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter