U subotu otvorenje Labinskog kulturnog ljeta


 Cjelovečernji program zajedničkog obilježavanja ovih nekoliko događaja započinje u 19 sati na Titovom trgu, gdje će svoje usluge i proizvode prezentirati 30-tak poduzetnika, obrtnika i OPG-ova iz cijele Hrvatske. Istovremeno će se u Gradskoj loži otvoriti peta izložba ekstra djevičanskog maslinovog ulja, gdje će se moći degustirati nagrađena ulja istarskih i  lokalnih proizvođača uvrštenih u svjetski priznati vodič Flos Olei, kao i vina popularnih vinara s Labinštine.

Uz domaće ugostitelje, za dobru hranu pobrinut će se majstor kuhar Branko Ognjenović, akademik kulinarstva. Glazbeni program započet će u 19.30 sati nastupima Kulturno umjetničkih društava Rudar iz Raše, "Ivan Fonović Zlatela" iz Kršana i Đulistan iz Labina,  Gradskog orkestra i Rafaela Santaleze, mladog i uspješnog labinskog pjevača, a nakon njih slijedi sve poznatiji i hvaljeni etno bend Šćike kojima je ujedno pripala i čast da podizanjem zastave Labin Art Republike u 22 sata na Torionu iznad starogradskog trga, otvore ovogodišnje Ljeto u bojama Coolture.

Nakon što ovogodišnji Art festival bude i službeno otvoren, posjetitelje Petrove nastavit će zabavljati popularni pjevač Ivan Zak, a da dobro raspoloženje potraje gotovo do jutra pobrinut će se cover bend Funbox. Voditelji cjelovečernjeg programa su Milda Mišon i Adriano Šćulac.

Istovremeno, središnja pozornica Labin Art Republike na malom trgu kod Špine u srcu starogradske jezgre, bit će obojena potpuno drugačijim zvukovima - onima čvrstog rocka i alternativne glazbe. Radio Gerila, nagrađivana emisija o alternativnom rocku i nezavisnoj kulturi Radio Labina, slavi 10 godina kontinuiranog emitiranja cjelovečernjim koncertom. Na Špini će te večeri nastupiti sjajni riječki alter-rockeri Nord, njihovi sugrađani Padre, pulski hard-rock bend Flanger Danger te domaće snage – revitalizirani hip-hop majstor Ver Ballem i urnebesni rockeri SDP Trio, pobjednici ovogodišnje labinske gitarijade, a voditelj cijelog programa biti će legendarni i svima dobro poznati Todor.

Nekoliko metara niže u crkvici Sv. Stjepana pored Narodnog muzeja bit će otvorena prva u nizu izložbi ciklusa Uzlet mladih umjetnika. Svoje radove će od dana otvorenja do 19. srpnja izlagati mlada likovna umjetnica Ana Zulijani. Fešta Petrova i otvorenje LAR-a tek su uvod u dva najživlja mjeseca labinske starogradske jezgre. (Ivana AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter