U subotu ocjenjivanje starodobnih vespi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Službeno popisivanje odnosno homologacija vespi kao starodobnih vozila održat ce se u salonu Piaggio-Cikli na adresi Šijanska cesta u 18 sati. Ovo je prvi put da ce se raditi ovakav registar starodobnih vespi u Hrvatskoj te su pozvani svi koji smatraju da imaju originalne vespe, što ukljucuje boju, motor i opremu, da prijave svoje "ose" za ocjenjivanje.

Oni koji zadovoljavaju kriterije dobit ce certifikat o izvornosti. Homologaciji ce prisustvovati predsjednik povijesnog registra Vespa Luigi Frisingelli iz Italije, inace autor više desetaka enciklopedija o vespi. Ovo ocjenjivanje koje organizira Nacionalni savez Vespa klub Hrvatske održava se pod pokroviteljstvom Registro storico vespa iz Roveretta.

Takoder, sutra ce se održati i peti, Histria Oldtimer Rally u kojem sudjeluju oldtimeri automobili i motocikli stariji od 30 godina i za njega prijave pocinju u 8.30 na Karolini, nakon cega u 10 sati vespisti krecu za Medulin u koji stižu u 10,30 ispred bara Baracuda. Na Vodnjanskoj placi ce se pojaviti sat vremena kasnije, a dolazak na glavni trg u Balama predviden je pola sata iza podneva.

Najsjevernija tocka ovogodišnjeg relija je Barban gdje su u 15 sati na redu ispiti preciznosti. U 17 sati sudionici relija vracaju u pulski Green Garden gdje su na redu utrke starodobnih vespi. Reli organiziraju pulski Oldtimer klub Histria i Vespa klub Istra.


Podijeli: Facebook Twiter