U subotu "najslađi" dio velike proslave

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Svjetski dan turizma, 27. rujan, koji se ove godine obilježava pod motom "Milijardu turista, milijardu mogućnosti", ove će se godine proslaviti i u jednom od najturističkijih gradova Hrvatske - Rovinju, koji upravo ovih dana piše svoju zlatnu povijest turizma. Podsjetimo, još 13. rujna, grad svete Eufemije dosegao je magičnu brojku od tri milijuna noćenja, čime je ujedno postao i hrvatski grad rekorder po broju ostvarenih noćenja.

Očekivanja 3,3 milijuna noćenja

- Razloga za slavlje Rovinj i njegovi sugrađani imaju na pretek. Uz realizirano tri milijunto noćenje, koje se u odnosu na prošlu godinu ostvareno čak devet dana ranije, valja istaknuti i da se danas u gradu svete Eufemije odmara i boravi oko četrnaest tisuća gostiju, rekla je na konferenciji za novinare direktorica Turističke zajednice Rovinj Odete Sapač te dodala da će se ovim tempom željena brojka od oko 3,3 milijuna noćenja do konca godine realno moći dosegnuti.

- Realizirani turistički promet rezultat je kontinuiranih napora turističke privrede, javnog sektora, privatnika i obrtnika, kao i svih građana Rovinja, dok je Svjetski dan turizma, možda i najbolji način za zahvalu svima koji su doprinijeli postignutim rezultatima, istaknula je Sapač, naglasivši bogat trodnevni program događanja, kao i posjetu prvog čovjeka turizma, ministra Darka Lorencina Rovinju, koji će se u društvu gradonačelnika Giovannija Sponze, ove subote, s početkom u 11 sati, na Trgu maršala Tita, obratiti Rovinjcima i njihovim gostima.

Govoreći o programu trodnevnog obilježavanja Svjetskog dana turizma, valja istaknuti da starta u petak zabavnim programom uz Duo Gracijan i Davora Terzića s početkom u 19 sati. Subota je u znaku brojnih događaja od jutra do kasno navečer. Na Trgu Rivijera, od 9 do 13.30 sati odvijat će se program vezan za rovinjsku tradiciju uz nastup članova Kuće o batani uz folk skupinu "Batana" i KUD "Marco Garbin".

Bogat program događanja

Najavljen je i bogat program na Trgu maršala Tita, koji također započinje u 9 sati nastupom Dua "Stand by", te mimohodom Rovinjskih mažoretkinja i članova Limene glazbe Rovinj, a koji se nastavlja u 9.15, odnosno 10.30 sati mimohodima folklornih društava "Plesarin" i "Stjepan Žiža", za kada je najavljen i nastup plesne skupine "Roxanne".

Centralno događanje ili ono "najslađe" zbit će se u 11.15 sati kada će se razrezati i podijeliti velika svečarska torta i kolači koje su za četiri tisuće posjetitelja ispekli vrsni slastičari hotelijersko ugostiteljske kuće Maistra. U večernjim satima, s početkom u 19 sati, zakazan je nastup grupe "Party band" , a jutro poslije, nedjelja 27. rujna, od 10 do 12.30 sati , bit će u znaku grupe "Le Monde" . (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter