U subotu na tržnici 11. Ucvirkenfest

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska tržnica ugostit ce ove subote 11. po redu Ucvirkenfest, odnosno festival posvecen ucvirku ili cvarku.

Kako je na konferenciji za novinare u pulskom restoranu Amfiteatar naveo Budimir Žižovic, u sklopu manifestacije ce se, od 10 do 11 sati, gradanima podijeliti oko 300 porcija graha s ucvirkima i palentom, dok ce se od 11 do 12 sati posebnim gostima i novinarima prezentirati jela s cvarcima koja je kreirao poznati kuharski dvojac Denis Zembo i Damir Modrušan iz spomenutog restorana.

Neka od jela koja ce odabrani imati priliku kušati su, primjerice, tople pogacice s cvarcima, palenta s dimljenim kozjim sirom i duvan cvarcima, pljukanci s cvarcima...

Specijalna gošca manifestacije je Sandra Nedeljko iz medimurskog restorana Mimica koji se proslavio tradicionalnim jelima koje ce ovom prigodom i prezentirati. Dodajmo da ce kulinarska umijeca glazbom zaciniti braca Bernobici.

Novost ovog festivala je što ce se posjetiteljima i kušacima prvi put predstaviti i takozvani duvan-cvarak podrijetlom iz Srbije.

Inace, organizatori ove manifestacije su Žižovic i Agencija Avenue, glavni pokrovitelj fešte je Tržnica Pula, uz podršku Turisticke zajednice Istarske županije, dok su sponzori tvrtke Dims, Šuško, Milan Buršic i Vinobile.


Podijeli: Facebook Twiter