Pulska tržnica ugostit ce ove subote 11. po redu Ucvirkenfest, odnosno festival posvecen ucvirku ili cvarku.
Kako je na konferenciji za novinare u pulskom restoranu Amfiteatar naveo Budimir Žižovic, u sklopu manifestacije ce se, od 10 do 11 sati, gradanima podijeliti oko 300 porcija graha s ucvirkima i palentom, dok ce se od 11 do 12 sati posebnim gostima i novinarima prezentirati jela s cvarcima koja je kreirao poznati kuharski dvojac Denis Zembo i Damir Modrušan iz spomenutog restorana.
Neka od jela koja ce odabrani imati priliku kušati su, primjerice, tople pogacice s cvarcima, palenta s dimljenim kozjim sirom i duvan cvarcima, pljukanci s cvarcima...
Specijalna gošca manifestacije je Sandra Nedeljko iz medimurskog restorana Mimica koji se proslavio tradicionalnim jelima koje ce ovom prigodom i prezentirati. Dodajmo da ce kulinarska umijeca glazbom zaciniti braca Bernobici.
Novost ovog festivala je što ce se posjetiteljima i kušacima prvi put predstaviti i takozvani duvan-cvarak podrijetlom iz Srbije.
Inace, organizatori ove manifestacije su Žižovic i Agencija Avenue, glavni pokrovitelj fešte je Tržnica Pula, uz podršku Turisticke zajednice Istarske županije, dok su sponzori tvrtke Dims, Šuško, Milan Buršic i Vinobile.