U subotu memorijal u podvodnom ribolovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 5. memorijalu "Želimir Unukic Mungi" u podvodnom ribolovu, koji ce se održati u subotu od 8 do 13 sati, ocekuje se dolazak 30 do 40 sudionika, medu kojima i sam vrh hrvatskog podvodnog ribolovstva na celu s reprezentativcem i prvakom države u podvodnom ribolovu Josipom Urtijem.

To je na konferenciji za novinare u Puli najavio Branislav Danevski u ime organizatora, Sekcije za podvodni ribolov Pomorsko-sportskog ribolovnog društva "Delfin".

- Okupljanje i verifikacija bit ce do 7 sati, a potom je od 8 do 13 sati vrijeme natjecanja. U 14 sati je predaja ulova, a u 15 vaganje u lucici Delfin, rekao je Danevski.

Pojasnio je da su odredene dvije zone natjecanja. Bude li vrijeme naklonjeno natjecateljima, lovit ce na podrucju od otoka Fenoliga preko Albaneža do Sv. Stipana kod Budave, a bude li loše vrijeme, alternativna zona je od Punte Cristo do Dvije sestrice kraj Rovinja. Iako ce se vrednovati svaka ulovljena riba, Danevski je istaknuo da ce pobjeda zasigurno pripasti onome tko ulovi brancina.

Najbolji ribolovci bit ce nagradeni vrijednim nagradama koje su osigurali sponzori - podvodnom puškom za prvo osvojeno mjesto, a ronilackim odijelom za drugo mjesto. Nagradeni ce za uspomenu dobiti i svoje podvodne fotografije.



Inace, Želimir Unukic Munki, koji je preminuo prije pet godina, otkad se, njemu u cast, organiziraju ovi memorijali, bio je poznati podvodni ribolovac, koji je cijeli život posvetio ovom sportu.


Podijeli: Facebook Twiter