U subotu ljetno izdanje Visualije

Residence of light & music - tri svjetlosne glazbene klupice
Residence of light & music - tri svjetlosne glazbene klupice

Nakon velikog uspjeha s Visualia festivalom u svibnju u subotu stiže ljetno izdanje Visualije - Visualia Summer Edition. Početak programa predviđen je u 21.30 sati kada na Forumu starta video mapping D-Stroy by Undertoon, premijerno prikazan u svibnju ove godine, koji će trajati do 21.35 sati. Od 21.35 do 23 sata trajat će, pak, Visualia Group interactive light installations.

Bit će tu i nekoliko atrakcija poput Visualia walla - zida s dva lica, s jedne strane interaktivnim jer prolaskom pored njega reagira na zvuk i pokret. S druge strane služi kao ekran na kojem će se prikazivati promotivni spotovi. Potom će se prezentirati Magic garden - interaktivna svjetlosna koja spaja novu tehnologiju i ljepotu prirode kroz igru svjetla i glazbe, a jednostavnim pokretom ruke može se oživjeti vrt ispunjen čarobnim gljivama. Posjetitelji će moći pomoću senzora birati boju i područje koje želi obojati izabranom bojom. Residence of light & music je instalacija u tri svjetlosne glazbene klupice koje sadrže zvukove različitih instrumenata pa se udarcem po površini klupica stvara se zvuk te posjetitelj na taj način stvara melodiju. Još uvijek je, do 31. kolovoza, u Muzejsko galerijskom prostoru Sveta srca otvorena interaktivna izložba Storywood, koja se može pogledati svakim radnim danom od 9 do 23 sata, a cijena ulaznice za odrasle je 20, za djecu 10 kuna.

Ljetna Visualia besplatna je za sve posjetitelje, a nastala je u suradnji Udruge Sonitus i Turističke zajednice grada Pule, uz podršku Grada Pule u sufinanciranje sredstvima Europske Unije - Kreativna Europa. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter