U subotu koncert Brajši u spomen

KUD "Matko Brajša Rašan" (Arhiva GI/D. ŠTIFANIĆ)
KUD "Matko Brajša Rašan" (Arhiva GI/D. ŠTIFANIĆ)

U organizaciji članova Kulturno-umjetničkog društva "Matko Brajša Rašan" u subotu u 19 sati u Domu hrvatskih branitelja održat će se 9. dani vokalne glazbe "Brajši u spomen". Pripremljen je bogat glazbeno-plesni program u kojem će, osim domaćina, nastupiti gosti iz Slovenije, Kraljevice i Vodnjana.

- Program je osmišljen zaista za svačiji ukus i svatko tko dođe pronaći će nešto za sebe. Pobrinuli smo se da program bude raznolik pa tako na repertoaru imamo od starih, narodnih skladbi do onih modernih poput Gotyeove "Somebody That I Used to Know", rekla je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednica KUD-a Martina Šverko.

Dodala je da ovogodišnji Dani vokalne glazbe imaju međunarodni karakter, odnosno u goste im dolazi slovenski ženski zbor Marjetice i vokalna skupina Unica, a nastupit će i gosti iz Kraljevice Zvijezda Danica te akademski mješoviti zbor Sveučilišta "Jurja Dobrile" u Puli.

Također, posjetitelji će moći uživati u nastupima skupine Loose te pomlatka KUD-a folklorne grupe "Vodnjan" i mješovite vokalne skupine KUD-a Nešpula.

- Svi zborovi će izvesti bar jednu Rašanovu skladbu, rekla je Šverko te je dodala da se nada da će se iduće godine, kada manifestacija slavi 10. obljetnicu, program održati u Istarskom narodnom kazalištu.

To je poželjela i dirigentica zbora Tatjana Merkl kazavši da smatra da manifestacija koja se održava već devetu godinu zaredom i koja je već postala prepoznatljiva treba dobiti primjereni značaj, bar na 10. godišnjicu.

- Nažalost ispada da je manifestacija prepoznata svugdje, samo ne u svojoj županiji, koja nema sluha za projekt KUD-a, rekla je Merkl te je napomenula da ipak uspijevaju njegovati tradiciju i ime Matka Brajše Rašana zahvaljujući donacijama ljudi koji su prepoznali njihov rad. Ulaz na 9. dane vokalne glazbe je besplatan. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter