U subotu i nedjelju Porečki delfin

Start Porečkog delfina je s plaže ispred hotela Pical (M. MIJOŠEK)
Start Porečkog delfina je s plaže ispred hotela Pical (M. MIJOŠEK)

14. izdanje Porečkog delfina, najmasovnijeg rekreativnog i profesionalnog plivačkog maratona, održat će se u subotu. Manifestaciju, koja se održava uz podršku Grada Poreča i njegove Turističke zajednice, prate i druga sportska natjecanja te će Poreč dva dana biti u ozračju "morskih" sportova.

Središnji događaj Porečkog delfina je rekreativni maraton na kojem mogu sudjelovati baš svi, bez obzira na dob i fizičku spremu. Dozvoljeno je koristiti i plivačka pomagala, a svaki sudionik može izabrati može li otplivati 1.500 metara trase za brončanu, 3.000 za srebrnu ili 5.000 metara za zlatnu medalju. Svatko tko dosegne jednu od točaka dobiva medalju i majicu koju mogu nositi smo "delfinaši".

Maraton počinje u subotu ispred hotela Pical, a trasa ide prema kraju uvale Peškera i natrag. U 9 sati prvi startaju maratonci, a rekreativci mogu startati u bilo koje doba od 9.30 i do cilja doći najkasnije do 17 sati. Tijekom vikenda će se odvijati i jedriličarska regata Porečki delfin - Kup Istarske županije u klasi optimist. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter