U subotu hommage Sergiju Endrigu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Musica e poesia di Sergio Endrigo/Glazba i poezija Sergia Endriga" naziv je pjesnicko-glazbene veceri koja ce se u subotu u 20 sati održati u pulskoj Zajednici Talijana u organizaciji novopokrenute Male istarske glazbene scene, a koja je predstavljena u cetvrtak na konferenciji za novinare u Zajednici Talijana.

Vito Dundara, predsjednik te udruge, kazao je da im je cilj revalorizacija i promidžba stvaralaštva Sergia Endriga putem koncerata i kulturnih dogadanja.

U programima ce sudjelovati vecinom istarski autori, a manifestacija je osmišljena kao okupljanje i povezivanje glazbenika, pjesnika i kantautora iz citavog sjevernojadranskog podrucja.

Na prvome ce koncertu, onome na programu u subotu navecer, nastupiti Dundara, gitarist Riccardo Bosazzi iz Rovinja, vokalist Livio Belci iz Vodnjana, vokalistica Anna Tiani iz Rovinja, kantautor iz Pule koji se krije pod umjetnickim imenom Maer, pijanistica Tatiana Šverko Fioranti, minipjevaci iz Labina pod vodstvom Sabrine Stemberga Vidak, a prezenterica ce biti Rosanna Bubola iz Buja.

Tatiana Šverko Fioranti istaknula je važnost Endrigovog opusa te njegovu raznovrsnost, kao i cinjenicu da je to zahtjevan repertoar, dok je Anna Tiani, studentica bostonske glazbene akademije, napomenula da je za nju posebna cast interpretirati Endrigovu "Io che amo solo te" te da je na taj nacin puno bolje upoznala umjetnikovo stvaralaštvo.

Livio Belci je takoder istaknuo svoje zadovoljstvo što sudjeluje u hommageu Endrigu, kantautoru rodom Puljaninu.

Organizatori koncerta su Talijanska unija, Talijanski institut za kulturu iz Zagreba i Turisticka zajednica grada Pule.


Podijeli: Facebook Twiter