U subotu hokejski Pattinaggio 2012.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Narednih dana Pula će doslovno živjeti s hokejom, štoviše, tome će pridonijeti i sami Puljani, odnosno, Klub inline hokeja "Pula inline" koji u subotu u Pattinaggiu organizira međunarodni turnir "Pattinaggio 2012.". Riječ je o hokeju na rolama čiji su kotači u jednom nizu a momčad na terenu predstavljaju 4+1 igrača.

U Puli će se natjecati momčadi iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Ukupno se u Pattinaggiu očekuje stotinjak igrača, među njima i pulski igrači koji su ove godine uvjerljivo osvojili naslov u drugoligaškom prvenstvu i preko kvalifikacija izborili prvoligaški status. Općenito, u pulskom klubu vrlo je mnogobrojna škola, kako rolanja tako i inline hokeja o kojoj brine nekoliko trenera.

- Ovaj međunarodni turnir, iako puno prije definiran, taman se poklopio s hokejaškim spektaklom na ledu u Areni pa će Pula živjeti hokejaški vikend. Štoviše, dogovorili smo da će nam oko 11-12 sati čak nekoliko igrača Medveščaka doći u goste i podržati natjecatelje, rekao je Alan Milanović, predsjednik pulskog kluba inline hokeja.

Natjecanje u Pattinaggiju u subotu kreće u 9 sati kada su na programu utakmice po skupinama, dok je proglašenje najboljih predviđeno za oko 18.30 sati. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter