U subotu film na Drosini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji javnih ustanova Pula sport i Pula film festival, u subotu ce se na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" održati prva filmska projekcija u povijesti ovog stadiona.

Za gledatelje norveške sportske komedije "Vratar Liverpoola", koja pocinje u 21.30 sati, a bit ce projicirana na sportskom semaforu stadiona površine 28 kvadrata, bit ce otvoreni travnjak stadiona i zapadna tribina. Ulazit ce se na službeni ulaz iz Balotine ulice. Ulaz je slobodan.

Kako nam je pojasnila Tanja Milicic, producentica Pula film festivala i direktorica kina Valli, projekcija je rezultat inicijative Pula sporta, koja želi gradanima želi omoguciti i neke druge sadržaje na stadionu.

- Stadion ima izuzetno dobar semafor za projekciju i stoga smo pokušali za ovu prigodu pronaci prigodan film. Vjerujemo da ce posjetiteljima biti zabavno gledati ga na travnjaku stadiona i da ce uživati u projekciji, rekla je Milicic. Film je titlovan na hrvatski jezik.

"Vratar Liverpoola" je na filmskom festivalu u Berlinu lani osvojio Kristalnog medvjeda, a na Festivalu medunarodnog djecjeg filma u Montrealu dobio Grand Prix za najbolji djecji film.

Kapacitet zapadne tribine je 2.700 sjedacih mjesta, a pretpostavlja se da na travnjaku pulskog novog stadiona ima mjesta za deset tisuca gledatelja što ce biti dostatno i u slucaju velikog interesa. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter