U subotu festival palačinki u Spomen domu

(D. ŠIŠOVIĆ)
(D. ŠIŠOVIĆ)

Treći Festival palačinki održat će se u subotu 10. prosinca u pazinskom Spomen domu. Osim bogate ponude ovih poslastica zainteresirani će moći posjetiti i pazinske trgovine koje će biti otvorene cijeli dan uz popuste od 20 do 70 posto, a sve će završiti koncertom The Night Express banda i SARS-a na Trgu slobode.

U nastavku prosinca i u suradnji s lokalnim udrugama i ustanovama pripremljen je kulturni i zabavni program, a s Udruženjem obrtnika i lokalnih ugostitelja Grad Pazin posljednje tri godine stvara sadržajan program koji Pazin vraća na istarsku mapu izlazaka i dobre zabave u zimskim mjesecima.

Kafići rade dulje

Nudi se gotovo svaki dan neko događanje za sve dobne skupine, kaže Ranka Šepić, savjetnica za vođenje projekata i manifestacija Grada Pazina. Udruženje obrtnika okupilo je devet ugostiteljskih objekata u zajedničku organizaciju i promociju prosinačkih programa, dodaje Alison Merlić iz Udruženja obrtnika Pazin. U program su se uključili caffe barovi Boom, Sax, Epolon, Jano, Duga, Kavana te slastičarna Gema, Pizzeria Peperone i diskoteka Magnus koji će tijekom mjeseca u svojim objektima pripremiti koncerte, odnosno programe žive glazbe, tematske večeri uz DJ-a te promotivne ponude jela i pića. Tijekom cijelog prosinca spomenuti objekti imaju mogućnost raditi petkom do dva sata, a subotom i praznikom do četiri sata u jutro. Na sam Božić, prije koncerta Nene Belana i grupe TTRT na trgu će od 19 do 20 sati biti happy hour od 19 do 20 sati. "Nažalost na javni poziv do sada se nije prijavio organizator dočeka Nove godine na otvorenom u Pazinu, kaže Šepić, ali se svima nudi mogućnost dočeka u pazinskim ugostiteljskim objektima.

Božićni sajam

Od 16. do 24. prosinca od 10 do 16 sati održava se Božićni sajam s pozornicom na kojoj će se odvijati razni programi uz nastupe vokalne skupine Rožice, vokalne skupine Pazinskog kolegija, Vocal Istra, zbora Roženice, Domskog benda Motovun, Dječjeg zbora "Mali od sv. Jurja", Dječjeg vrtića, Društva Naša djeca, Folklornog društvo Pazin, Roxy dance te udruge gluhih Pazin sa predstavom na znakovnom jeziku. Božićni sajam zatvorit će koncertom 24. prosinca etno skupina Veja. Uz Božićni sajma održat će se Hand made u likovnoj galeriji (12. prosinca), Sajam pazinske knjige u Spomen domu (16. prosinca) i Second hand (humanitarni) sajam u holu Spomen doma (17. prosinca).

Djedica stiže 19. prosinca

Najmlađim Pazincima 19. prosinca stiže Djed Mraz, a njima namijenjen i Bajkomanija - pričaonice koja će se od 19. do 23. prosinca održavati u Spomen domu. Bogat koncertni program Veselog prosinca u Pazinu nudi koncerte Folklornog društva Pazin (petak 16. prosinca), humanitarni koncert Društva tjelesnih invalida Pazin (17. prosinca), prvi koncert novoosnovanog Big Banda Pazin pod vodstvom Alda Foška i Luke Horvata (18. prosinca), koncert glazbenog odjela Osnovne škole (19. prosinca) i za kraj tradicionalni koncert Limene glazbe Pazin (23. prosinca). (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter