U subotu Festival istarske malvazije u Brtonigli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najdugovjecnija brtoniška manifestacija, Festival istarske malvazije, održat ce se u subotu 2. srpnja na glavnom mjesnom trgu, kada ce u 16 sati poceti degustacije vina.

Posjetitelji ce i ove godine moci navijati za svoju omiljenu ekipu u originalnoj medunarodnoj utrci s bacvama po ulicama mjesta, dok ce tradiciju oživjeti i vršanje žita po starinskom na parkiralištu iza crkve.

Navecer u 21.30 sati na programu je koncert Franka Krajcara i grupe Indivia, a nastupit ce i brtoniška muška klapa Volta i grupa Komedija iz Cakovca.

Ovogodišnji festival ima novina, a najznacajnija je novi nacin ocjenjivanja malvazija, koje je podijeljeno u cetiri kategorije i to prema vrsti tla na kojoj rastu u vinogradu - crvena, bijela, siva i crna zemlja.

Sve je pocelo 17. lipnja, kada je strucna komisija ocijenila pristigle uzorke u prostorima buduceg Muzeja vina i seljackog stvaralaštva.

U vinoteci buduceg muzeja održat ce se prezentacije i degustacije istarskih malvazija, zatim vina Chianti Classico iz talijanske Toscane te predstavljanje partnera projekta SeeNet II u sklopu kojeg ce se predstaviti gradovi Pazin, Rovinj, Varaždin i mjesto Završje, odnosno Opcina Grožnjan.

Popratni dogadaj bit ce i degustacija izvornih istarskih specijaliteta, nazvan "Putevi okusa Brtonigle".


Podijeli: Facebook Twiter