U subotu do 18 sati u Hrvatsku ušlo 8.100 migranata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I dalje traje velik pritisak izbjeglica i migranata na hrvatsku granicu kod Bapske preko koje, u zadnje vrijeme, dnevno prelazi između sedam i osam tisuća osoba kojima je jedini cilj doći do neke od zapadnoeuropskih zemalja, prvenstveno Njemačke, a u subotu ih je do 18 sati ušlo 8.100. 

Dogovor koji su u petak postigli hrvatski i srbijanski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i Nebojša Stefanović o jačem angažmanu srbijanske policije na graničnom području u Berkasovu preko kojega izbjeglice i migranti iz Srbije ulaze u Hrvatsku, od subote ujutro je zaživio. Na srbijanskoj strani granice tako je primjetan znatno veći broj policajaca nego prijašnjih dana kada ih ili nije bilo, ili se sa strane moglo vidjeti njih tek nekoliko.
Od jutros srbijanski policajci uvode reda u kaos koji je do sada vladao na prijelazu u Berkasovu. Postavljene su ograde, a izbjeglice i migranti se propuštaju u skupinama, što uvelike olakšava posao hrvatskim policajcima koji su se do sada granicu štitili živim zidom, prsima se suočavajući s nezadovoljnim migrantima.

- Nemamo one gužve koje smo sa suprotne strane imali posljednjih nekoliko dana. Dogovor ministara poštuje se, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović. 

Po njegovim riječima, u prihvatnom centru u Opatovcu nalazi se oko 1.700 migranata od kojih će većina večeras centar i napustiti te vlakom otputovati za Sloveniju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter