U subotu Dan otvorenih vrata Parka prirode Učka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu turističke manifestacije Ožujak oaza wellnessa u Opatiji ove subote održat će se Dan otvorenih vrata Parka prirode Učka koji će posjetiteljima omogućiti dan ispunjen aktivnostima u prirodi uz upoznavanje prirodne i kulturne baštine.

Uz planinarski uspon na Učku iz Opatije od 9 do 13 sati, istraživanje staza i poznatih atrakcija poput fontane Voda Josipa II. i čudesne Vele drage, geomorfološkog spomenika prirode, od 11 do 13 sati, te trekkinga uz stručnu pratnju na Vojak, od 11 do 15 sati, prvi puta organizirat će se i stručno vođenje Parkom električnim biciklima od 11 do 13 sati. U suradnji sa Spa Wellness Akademijom Učilišta Lovran u Planinarskom domu "Poklon", u 13 i u 14 sati održat će se predavanja i radionice na teme disanje i autogeni trening te aromatični mirisni suveniri, a sve uz degustaciju zdravih napitaka. Organiziran je i autobusni prijevoz za povratak s Učke za sudionike uspona na Učku, Opatija - Poklon. Svi programi su besplatni uz obaveznu prethodnu najavu na broj telefona TIC-a TZ Opatija.

Pansion Učka na Poklonu nudit će po prigodnim cijenama domaće delicije, a za dobru zabavu zaduženi su Trio Asi. Za sudionike na trekking ruti Poklon- Vojak - Poklon napomena je da je planinarska staza cijelom dužinom pod snijegom te se shodno tome treba prikladno opremiti.

G. ČALIĆ ŠVERKO


Podijeli: Facebook Twiter